Manchester Cityltä ylivoimainen esitys Mestarien liigassa – Guardiola ratkaisi ongelmansa Fernandinholla, miten jatkossa?

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Manchester City aloitti Mestarien liigan lohkovaiheen suvereenilla esityksellä, kun se kaatoi keskiviikkona ukrainalaisen Šah’tar Donetskin vieraissa 3-0 Riyad Mahrezin, İlkay Gündoğanin ja Gabriel Jesusin maaleilla.

Cityn odotetaan hallitsevan alkulohkoaan, jossa pelaavat sen ja Šah’tarin lisäksi myös kroatialainen Dinamo Zagreb ja italialainen Atalanta. Dinamo voitti keskiviikkona Atalantan kotonaan 4-0.

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola oli erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Hän myönsi ajattelevansa jo tulevan lauantain sarjaottelua Watfordia vastaan, mutta purki tuntojaan keskiviikon koitoksesta lehdistötilaisuudessa.

– Ajattelen jo Watfordia, sillä meillä ei ole paljon aikaa, mutta aloitimme Mestarien liigassa vieraskentällä hyvällä tuloksella, ja tiedän, että pelasimme todella hyvin, kommentoi Guardiola FourFourTwon mukaan.

– Loimme uskomattomia paikkoja, ja jokainen jätkä oli fantastinen. Tästä tuloksesta on hyvä aloittaa. Tämä on parempi alku kuin viime kaudella.

Cityn pelaajaryhmä on tunnetusti yksi Valioliigan laajimmista ja laadukkaimmista, mutta toppariosaston loukkaantumiset ovat laittaneet sen koetukselle. Aymeric Laporte on pitkään sivussa ja John Stonesilla todettiin loukkaantuminen tiistaina, joten Nicolás Otamendi jäi ottelun aattona yllättäen ainoaksi kokeneeksi ja pelikuntoiseksi toppariksi.

Hänen rinnallaan pelasi keskiviikkona Fernandinho, joka on normaalisti nähty keskikentän pohjalla. Cityn penkillä oli nuori espanjalaistoppari Eric García, joka saattaa lähiviikkoina saada enemmänkin vastuuta.

Guardiola kertoi, että hän saattaa kokeilla muitakin pelaajia topparin roolissa.

– Minulla ei ollut epäilystäkään, etteikö hän (Fernandinho) pystyisi siihen ja hän tulee pelaamaan siinä (jatkossakin).

– Mutta Nico on 31, Fernandinho on 34 ja seuraava vaihtoehto (García) on 18. En tiedä, mitä seuraavan 3-4 kuukauden aikana tapahtuu.

– Kummatkin olivat uskomattomia tänään, mutta me tarvitsemme toisenkin ratkaisun. Rodri tai Kyle (Walker) voivat ehkä pelata siinä, koska he (Otamendi ja Fernandinho) eivät voi pelata heidän iässään jokaista ottelua. Mutta Fernandinho voi pelata millä paikalla tahansa, ja siksi hän on niin tärkeä meille.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS