Pep Guardiola asettui puolustamaan kollegaansa Jürgen Kloppia: ”Älkää kertoko meille, kenen tulisi pelata”

© Kuva: Getty Images

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp aiheutti kohun, kun hän totesi peluuttavansa juniorijoukkuetta FA Cupin uusintaottelussa Shrewsburya vastaan. Manchester Cityn manageri Pep Guardiola asettui Kloppin tueksi.

Klopp sanoi, ettei aio perua joukkueensa talvilomaa FA Cupin uusintaottelun takia. Lisäksi Klopp myös totesi, ettei aio olla itsekään paikalla. Juniorijoukkue pelaa ottelun ja siksi vetovastuun kantaa U23-joukkueen valmentaja Neil Critchley.

Kloppin tempaus on saanut valtavasti kritiikkiä Englannissa, jossa FA Cupin arvostus on kokenut kovia jo aiemminkin. Guardiolalta löytyi kuitenkin Kloppin teolle ymmärrystä.

– Me hyväksymme taikataulut ja kilpailut sekä sen, että pelaamme kahden tai kolmen päivän välein. Mutta olkaa kilttejä, älkääkä kertoko valmentajalle, kenet hänen pitäisi valita pelaamaan. Se on meidän työmme, Guardiola totesi lehdistötilaisuudessa ennen keskiviikkona pelattavaa Englannin liigacupin välierää Manchester Unitedia vastaan.

– He (Englannin jalkapalloliitto ja Valioliiga) voivat tehdä, mitä haluavat ja me olemme paikalla pelaamassa, kun pitää. He sanovat missä ja milloin, ja me tulemme. Mutta (heillä) ei ole mitään syytä kertoa, keitä pelaajia meidän pitäisi valita kentälle. Se on meidän tehtävämme, Guardiola jatkoi.

Tuoreimmassa Valiocast-jaksossa keskusteltiin myös Kloppin kovasta ratkaisusta. Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila piti Kloppin päätöstä kovana, mutta rohkeana.

– Tässä voidaan puhua täysin uudesta toimintatavasta, että joku seura tekee näin radikaalisti. Tällähän tämän otteluruuhkan pystyy selättämään. Täytyy antaa Kloppille todella isot pisteet valmentajien ja pelaajien puolesta. Hänhän vain suojelee urheilijoita ja omaa työtään, Laurila kommentoi.

Kuuntele jakso alta. Keskustelu Kloppin kommenteista alkaa kohdasta 0.54. Artikkeli jatkuu Spotify-linkin jälkeen.

Guardiola varoittaa Man Unitedista

Man City lähtee liigacupin toiseen välierään erinomaisesta asetelmasta, kun avausosa päättyi Old Traffordilla Cityn 3-1-voittoon. Guardiola varoitteli kuitenkin, ettei mitään ole vielä pelattu.

– Se on Man United, he pystyvät kyllä siihen (kääntämään tuloksen). Tällaisissa otteluissa ja kun vastassa on tällainen upean historian omaava seura, tiedän sen kuinka vaikeaa on päästä finaaliin, Guardiola puhui.

Manchester City – Manchester United käynnistyy keskiviikkoiltana kello 21.45. Samaan aikaan tulessa on myös Liverpool, joka pelaa Valioliigan rästiottelun West Hamin vieraana.