Pep Guardiola tiedostaa Man Cityn merkittävimmän ongelmakohdan – suurimmasta mestaruushaastajasta ei kahta sanaa: ”He ovat ykkösiä”

© Kuva: Getty Images

Manchester City hävisi lauantai-iltana Tottenhamille lukemin 0-2 (lue lisää). Ottelun jälkeen Pep Guardiola myönsi José Mourinhon huippuvireisen miehistön olevan suurin haastaja Valioliigan mestaruustaistelussa juuri nyt.

Manchester City on kahdeksan pelatun ottelun jälkeen sarjataulukon 11. sijalla. Eroa sarjakärkeen nousseeseen Tottenhamiin, joka on pelannut yhden pelin enemmän, on kahdeksan pistettä.

Guardiola, joka allekirjoitti hiljattain uuden sopimuksen Etihad Stadiumilla, sanoo Tottenhamin ansaitsevan tittelinsä Valioliigan mestariehdokkaana, harmitellen samalla oman miehistönsä heikkoa pistesaldoa.

– He (Tottenham) ovat sarjassa ykkösiä, joten totta kai, he ovat tällä hetkellä suurempi kilpailija kuin mikään muu seura [Valioliigan] mestaruustaistelussa, Guardiola pyöritteli lehdistötilaisuudessa.

LUE MYÖS: ”En edes tiedä, miten säännöt nykyään menevät” – Kevin De Bruyne turhautui Manchester Cityn hylätystä maalista

– Pisteitä on kuitenkin vielä jaossa. Me olemme kahdeksan pistettä jäljessä. Meillä on yksi pelattu peli vähemmän, mutta edellämme on paljon joukkueita. Meidän on aloitettava voittamaan pelejä. Jos näin ei käy, ei mestaruus ole mahdollinen, me tiedämme sen.

Manchester City on tehnyt Valioliigassa vain 10 maalia tähän saakka. Kyseessä on seuran surkein saldo kahdeksan sarjapelin jälkeen sitten kauden 2006-07, jolloin osumia syntyi vain kuusi kappaletta. Guardiolan mielestä maalinteko onkin joukkueen suurin ongelmakohta tällä hetkellä.

– Pelillisesti, me emme ole mielestäni niinkään kaukana [tarpeeksi hyvästä], mutta juuri nyt meillä on suuria vaikeuksia maalinteon kanssa. Se ei edes johdu ainoastaan yhdestä tai kahdesta ihmisestä. Tätä on todellisuus. 10 maalia ei ole tarpeeksi hyvä, Guardiola lisäsi.

Lähde: Goal