Pep Guardiola tyrmäsi Liverpool-manageri Jürgen Kloppin väitteet siitä, että Manchester City olisi hyötynyt ”kahden viikon tauosta” joukkueen koronavirustartuntojen ansiosta aiemmin tällä kaudella.

Man Cityn oli määrä pelata valioliigaottelu Evertonia vastaan 28. joulukuuta. Peli jouduttiin kuitenkin siirtämään myöhemmälle ajankohdalle, koska useammalla Cityn pelaajalla todettiin koronavirustartunta.

Man City oli täten viikon poissa pelikentiltä tapaninpäivänä pelatun Newcastle-ottelun ja tammikuun 3. päivänä pelatun Chelsea-ottelun välissä. Jälkimmäisestä kamppailusta Cityltä puuttui myös kahdeksan ykkösmiehistön pelaajaa koronavirusongelmien vuoksi.

– Meillä ei ole ollut minkäänlaista taukoa. Minusta Cityllä oli kahden viikon tauko koronan vuoksi. Tämä ottaa todella koville. Tämä on rankka kausi monille joukkueille, Klopp väitti perjantaina ennen sunnuntain City-ottelua.

LUE MYÖS: Jürgen Kloppilta lupaavia uutisia – Liverpoolin tähtikolmikko tekemässä paluun Manchester Cityä vastaan

Kun Kloppin kommentit nostettiin esille Guardiolan lehdistötilaisuudessa, antoi espanjalaisluotsi hänelle hyvin sarkastisen ripityksen tekemästään virheestä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Jürgen Kloppin ja Pep Guardiolan kommentit luovat ehdottomasti jännitettä sunnuntain huippupelille. Kuva: Getty Images

– Hän (Klopp) taisi tehdä virheen. Olimme kaksi kuukautta pelaamatta. Vai oliko se kolme kuukautta? Ei, se oli neljä. Neljän kuukauden tauko. Sen vuoksi olemme nyt huippuvireessä, Guardiola naljaili.

– Jürgenin on katsottava kalenteriin uusiksi. Korona iski seuraamme, saimme viikon tauon ja pelasimme 14 pelaajalla Stamford Bridgellä. Mutta ehkä olen väärässä ja saimmekin kahden viikon tauon, emmekä kolmen tai neljän viikon taukoa.

– Kun näen Jürgenin voin kysyä häneltä: kuinka monta viikkoa tai päivää olimmekaan pelaamatta? Hän tietää ettei hänen väitteensä pidä paikkaansa, come on! Millään valioliigajoukkueella ei ole ollut kahden viikon taukoa! Kaikki sen tietävät.

Kloppin kommenteista yllättynyt Guardiola ilmaisi myös pettymyksensä Liverpool-luotsin toimintaan.

– Olen yllättynyt. Luulin, ettei Jürgen olisi sellainen manageri, joka yleensä tekee tällaista, Guardiola totesi viitaten Kloppin virheellisiin selityksiin ennen isoa peliä.

– En odottanut tällaista kommenttia. Mutta ehkä hän oli vain ymmärtänyt väärin. Jos hän katsoo kalenteria uudelleen, hän ymmärtää, ettei tauko ollut kaksi viikkoa, vaan kaksi kuukautta.

[readmore from=Liverpool]

– Jotkut managerit tällaisessa tilanteessa sanovat [virheellisiä asioita] tahalleen, mutta en odottanut tätä häneltä. Luulin, ettei hän olisi sellainen kaveri, mutta hän teki sen, okei. Olkaa hyvä. Ehkä olin väärässä.

Manchester City matkustaa Liverpoolin vieraaksi sunnuntaina. Guardiolan miehistö on sarjataulukon piikkipaikalla ja johtaa Valioliigan hallitsevaa mestaria seitsemällä pisteellä, yhden ottelun vähemmän pelanneena.