Manchester Unitedin kulttipuolustaja Phil Jones on kertonut syyn sille, miksi hän on lopettanut sosiaalisen median käytön jo vuosia sitten.

Sir Alex Ferguson hankki Jonesin Manchester Unitediin vuonna 2011. Tuolloin odotettiin, että hänestä tulisi sekä Unitedin että Englannin maajoukkueen monivuotinen luottopuolustaja, mutta jatkuvat loukkaantumiset ovat pilanneet hänen uransa.

Kymmenen vuotta siirtonsa jälkeen Jonesia ei muisteta peliesityksistään vaan hassunhauskoista ilmeistään, joita hänellä on eri pelitilanteissa nähty.

29-vuotias Jones kertoo, että sosiaalisen median kritiikki ja pilkka ovat olleet sekä hänelle että hänen perheelleen raskasta kuunneltavaa.

– Se on ollut vaikeaa, erittäin vaikeaa, Jones kertoo UTD Podcastille.

– Olen poistunut sosiaalisesta mediasta kauan sitten [vuonna 2017], mutta se on silti vaikeaa, koska kaikki ystäväni ja perheeni lukevat asioita sieltä.

[readmore from=Manchester-United]

– He tukevat minua ja haluavat parasta minulle. He eivät halua nähdä, että minua teurastetaan kaikkialla, lehdissä ja koko mediassa. Se on ollut minulle henkisesti hyvin vaikeaa aikaa.

– Olen aina sanonut, että jalkapalloilijoilla ei ole ääntä. Saat äänesi kuulumaan vasta, kun lopetat jalkapallon pelaamisen, eikä silloin ketään oikeastaan ​​enää kiinnosta. Se on vaikeaa, mutta olen oppinut käsittelemään sitä sen aikana, kun olen ollut Unitedissa. Mitä enemmän kokemusta saat, mitä vanhemmaksi tulet, sitä paremmin opit käsittelemään näitä asioita.

– Mielestäni nuorille pelaajille, jotka tulevat peliin nyt, ei vain Man Unitedissa, vaan kaikkialla maailmassa, sosiaalinen media on erittäin vihamielinen, myrkyllinen paikka ja heidän on kyettävä käsittelemään se henkisesti sekä fyysisesti.