Jos lehtitietoja on uskominen, Philippe Coutinho saattaa pelata ensi kaudella Chelseassa.

Barcelonalainen Sport-lehti kertoo, että Chelsea ja Barca neuvottelevat tällä hetkellä Coutinhon siirrosta. Mitään konkreettista ei vielä ole, mutta lehden mukaan neuvotteluissa on optimistinen ilmapiiri.

Yhdestä asiasta osapuolet ovan hyvin erimielisiä. Molemmat hyväksyvät sen, että siirto olisi ensi kautta koskien laina. Barcelona kuitenkin haluaa Coutinhosta kunnolla rahaa, joten se haluaisi pakottavan ostovelvoitteen ensi kauden päätteeksi. Chelsea taas ei halua sitoa käsiään, jos Coutinho ei onnistukaan. Chelsealle kävisi vapaaehtoinen osto-optio. Molemmissa malleissa Chelsea maksaisi Coutinhon palkan – ja todennäköisesti korvauksen – laina-ajalta.

Sportin tietojen mukaan Barcelona on ehdottanut ostovelvoitteen suuruudeksi 65:ttä miljoonaa euroa. Chelsealle kävisi korkeampikin summa, jos velvoite muutettaisiin optioksi.

Jos Barcelona myisi Coutinhon suoraan tänä kesänä, hintalappu olisi lähtökohtaisesti 90 miljoonaa euroa. Summien välinen ero perustuu kirjanpitoon. Vuoden kuluttua Coutinho-investoinnista olisi tehty taas poistoja sen verran, että 65 miljoonan euron myyntihinta olisi Barcelonalle siedettävä.

[readmore from=Siirtouutiset]

Coutinhosta on barcelonalaislehtien mukaan esitetty runsaasti kiinnostunutta, mutta melko varauksellista sellaista. Sportin mukaan Chelsean ohella kiinnostuneita ovat Manchester United, Tottenham, Everton ja Leicester, jotka kaikki haluaisivat pelaajan mallilla laina + osto-optio.

Kuluvan kauden Coutinho on pelannut lainalla Bayern Münchenissä. 32 ottelua on tuottanut yhdeksän maalia ja kahdeksan maalisyöttöä.

Barcelonaan Coutinho siirtyi Liverpoolista historian toiseksi kalleimmassa kaupassa tammikuussa 2018. Tähän mennessä Barca on maksanut Poolille 145 miljoonaa euroa ja summa voi yhä nousta 15 miljoonalla. Barcelonassa Coutinho ei ole missään vaiheessa päässyt kunnolla sisään pelisysteemiin, eikä hänelle ole löydetty sopivaa roolia.