Barcelonalainen Mundo Deportivo kertoo, että Newcastle on aloittanut neuvottelut Philippe Coutinhon kanssa.

Newcastlen Coutinho-kaupassa on monta muuttujaa, joista yksi tärkeimmistä on seuran omistus. Koko Coutinho-kauppa on ylipäätään mahdollinen vain, mikäli Valioliiga hyväksyy Saudi-Arabian johtaman konsortion ostotarjouksen Newcastle Unitedista. Se ei sinänsä ole ihan läpihuutojuttu, kuten tänä aamuna tuoreen käänteen myötä uutisoimme.

Uudet omistajat toisivat seuraan rahaa niin paljon, että periaatteessa rahasta Coutinhon hankkiminen ei jäisi kiinni. Taloudellisesti Newcastlen toimintaa tosin rajoittaisivat FFP-säännöt.

Seuraava muuttuja on Newcastlen manageri. Joukkuetta luotsaa tällä hetkellä Steve Bruce, mutta lehtihuhuissa pidetään mahdollisena, että uudet omistajat pestaisivat Brucen tilalle Mauricio Pochettinon tai Rafa Benítezin.

Nyt tuo ongelma on MD:n mukaan sikäli selätetty, että sekä Pochettino että Benítez ovat lehden mukaan näyttäneet vihreää valoa Coutinhon hankkimiselle.

Kolmas muuttuja on se, haluaako Coutinho itse siirtyä. Tiettävästi brasilialainen olisi avoin paluulle Valioliigaan, mutta Newcastlen mahdollisten uusien omistajien pitäisi saada mies vakuuttuneeksi projektin valovoimaisuudesta. Juuri tämän kanssa tällä hetkellä tiettävästi puuhataan.

[readmore from=Siirtouutiset]

Viimeinen muuttuja on siirtosumma. Barcelona tiettävästi haluaisi Coutinhosta 80-90 miljoonaa euroa. Hintapyyntö kuulostaa melko epärealistiselta näinä aikoina.

Barcelona on itse maksanut Coutinhosta Liverpoolille tähän mennessä 145 miljoonaa euroa. 27-vuotias pelintekijä ei ole kuitenkaan missään vaiheessa päässyt kunnolla sisään Barcelonan pelitapaan eikä hänelle ole löydetty sopivaa roolia.

Kuluvan kauden Coutinho on pelannut lainalla Bayern Münchenissä, joka on maksanut miehen palkan ja 8,5 miljoonan euron korvauksen Barcelonalle. Bayern on jo ilmoittanut, ettei se aio käyttää 120 miljoonan euron arvoista osto-optiotaan.