Monet Evertonin kannattajat ovat tehneet selväksi, että he eivät halua Rafael Benítezistä joukkueen uutta manageria.

Benítez, 61, on niittänyt mainetta ja menestystä ympäri maailman, mutta Evertonin kannattajia risoo hänen menneisyytensä paikallisvastustaja Liverpoolissa, jota espanjalaisvalmentaja luotsasi vuosina 2004-2010. Paikallisasetelman lisäksi Evertonin kannattajat muistavat yhä, kuinka Benítez kutsui aikanaan Toffeesia ”pikkuseuraksi”.

The Guardian kertoo, että Benítezin naapurustoon on käyty ripustamassa banderolli, jossa lukee: ”Tiedämme, missä asut. Älä allekirjoita sopimusta”.

Benítez on asunut vaimonsa ja heidän kahden lapsensa kanssa Merseysiden Wirralissa siitä lähtien, kun hän toimi Liverpoolin managerina.

Poliisin mukaan viesti on aiheuttanut ahdinkoa ja huolta alueen asukkaissa. Siinä käytetyn jalkapallosanaston vuoksi poliisi arvelee, että viesti on tarkoitettu Benítezille, joskin siinä tapauksessa se oli jätetty vaaran talon ulkopuolelle.

Benítezin nimitystä on vastustettu banderollein myös Evertonin stadionin Goodison Parkin kulmilla. Yhdessä luki esimerkiksi: ”Benítez ei ole tervetullut”, mutta banderolleissa on ollut myös painokelvottomampaa tekstiä.

Sosiaalisessa mediassa on painotettu, että mauttomat banderollit eivät edusta koko Evertonin kannattajakuntaa, ja moni Toffeesin faneista on tuominnut ne voimakkaasti.

Dominic King

@DominicKing_DM
This banner is online. It has been posted not far from where Rafa Benitez lives with his wife and his daughters. It’s sinister, it’s reprehensible and the people responsible for it should be ashamed. They are a disgrace.