Saksalainen kokenut valmentajavelho Ralf Rangnick otti odotetusti Manchester Unitedin vetovastuun loppukaudeksi. Seura julkisti 63-vuotiaan Rangnickin sopimuksen maanantaina.

Hänet tunnetaan loistavana taktikkona sekä kyvyistään organisoida pelaajat esiintymään yhtenäisenä joukkueena.

Rangnick on myös tunnettu kyvyistään kehittää varsinkin nuoria yksilöitä. Hän onkin usein vältellyt kokeneempien ja iäkkäämpien pelaajien hankkimista.

Nyt hän valmentaa Unitedin suurimpana tähtenä säihkyvää Cristiano Ronaldoa. Portugalilainen on 36-vuotias ja Rangnick suhtautui hänen ikäänsä mielenkiintoisesti jo RB Leipzig -aikanaan.

[readmore from=ralf-rangnick]

Häneltä kysyttiin vuonna 2016, että hankkisiko tämä Ronaldon tai Lionel Messin, jos saisi mahdollisuuden?

– En missään nimessä. He ovat kumpikin liian vanhoja ja aivan liian kalliita, Rangnick sanoi tuolloin.

Ronaldo on nykyisin viisi vuotta vanhempi ja liikkeeltään varmasti hidastunut noista ajoista, vaikka fyysisesti suorastaan yliluonnollinen onkin.

Rangnickin filosofiassa edes pelillinen taso ei ole perimmäinen syy. Saksalainen haluaa kehittää nuoria pelaajia, jotka oppivat hänen mukaansa nopeammin myös joukkuepelin suuret muutokset.

Ronaldo ei suinkaan ole ainoa tähtipelaaja Unitedin pukukopissa, josta Rangnick on mielipiteitään aiemmin laukonut.

Vuotta myöhemmin tulilinjalle joutui ranskalainen keskikenttäpelaaja Paul Pogba.

Rangnickilta kysyttiin vuonna 2017, että miten suhtautuu RB Leipzigin Naby Keïtan tulevaisuuteen. Guinealainen, joka edustaa nykyisin Liverpoolia, oli herättänyt mielenkiintoa useissa suurseuroissa.

– En tiedä pelaako hän meillä vielä kolme tai neljä vuotta. Ei kukaan tiedä, mutta uskon vakaasti Nabyn pelaavan täällä vielä ensi kaudella. En vaihtaisi Keïtaa Pogbaan, joka ei sovi joukkueeni pelitapaan, Rangnick julisti.

Kokenut saksalainen on auktoriteetti ja saa varmasti ammattimaisuudellaan pelaajien arvostuksen myös Manchester Unitedin kaltaisessa jättiläisessä.

Mielekiintoista on silti nähdä, että millaiset mahtavat Ronaldon ja Pogban roolit Rangnickin ihannepaletissa olla.

Ranskalaista on huhuttu ulos seurasta jo tovin. Oliko uusi valmentaja lopullinen sinetti Pogban lähdölle? Aika näyttää.

Paul Pogban aura alkoi himmetä jo Ole Gunnar Solskjærin alaisuudessa. Liittyykö Cristiano Ronaldo nyt hänen seuraansa. Getty Images.