Pelätty tapahtui: Bulgariassa yleisöltä rasistista käytöstä – katsojia poistettu, Englannin joukkue neuvotteli tuomarin kanssa

© Kuva: Getty Images

Yleisö on käyttäytynyt Bulgarian ja Englannin välisessä EM-karsintaottelussa rasistisesti, kuten ennen ottelua pelättiin. Ottelu keskeytettiin ensimmäisellä puoliajalla kahteen otteeseen rasististen laulujen ja huutojen takia.

Englannin joukkue oli varautunut jopa poistumaan kentältä, jos bulgarialaisyleisö käyttäytyy rasistisesti. Ottelu pelataan osittain suljetuille katsomoille, sillä Bulgariassa katsojat ovat laulaneet rasistisesti Kosovoa ja Tšekkiä vastaan käydyissä EM-karsintapeleissä.

Osa bulgarialaisyleisöstä jouduttiin poistamaan katsomosta ikävien tapahtumien seurauksena. Sky Sportsin paikalla olevan toimittajan Rob Dorsettin mukaan Englannin pelaajista ainakin Tyrone Mings ja Marcus Rashford ovat joutuneet kuulemaan ”apina”-huutoja.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate keskusteli ottelun tuomarien kanssa tapahtumista pelin ollessa keskeytettynä. Englanti ei kuitenkaan toteuttanut peliä edeltäneitä aikeitaan poistua kentältä rasismia kohdatessaan.

Bulgarian jalkapalloliiton pomo Borislav Mihailov piti englantilaisten peliä ennen esitettyjä rasismiolettamuksia loukkaavina.

Ottelu on tämän jutun julkaisuhetkellä tauolla, ja Englanti johtaa 4−0. Maaleista ovat vastanneet Rashford, kahdesti osunut Ross Barkley ja Raheem Sterling.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.