Arsenalin jalkapallojohtaja Raúl Sanllehi ei ole enää seuran palveluksessa, kertoo Tykkimiehet tiedotteessaan.

Sanllehi toimi kymmenisen vuoden ajan vastaavissa tehtävissä Barcelonassa, kunnes siirtyi Arsenaliin vuonna 2017.

Hänen paikkansa ottaa Vinai Venkatesham, joka on toiminut Arsenalin toimitusjohtajana vuodesta 2018 lähtien, mutta hoitanut useita eri tehtäviä seurassa jo kymmenen vuoden ajan.

Sky Sportsin mukaan muutos johtoportaassa tarkoittaa, että tekninen johtaja Edu ja päävalmentaja Mikel Arteta ovat nyt päävastuussa jalkapalloilullisista ja rekrytointiin liittyvistä päätöksistä.

– Raúl on vaikuttanut aikakaudellaan isosti toimintaamme, ja hän tulee aina olemaan osa Arsenal-perhettä, kommentoivat seuran omistaja Stan ja Josh Kroenke tiedotteessa.

[readmore from=Arsenal]

– Me kiitämme häntä kovasta työstä ja asiantuntijuudesta ja toivotamme hänelle menestystä tulevaisuuteen. Meillä ei ole epäilystäkään siitä, että Vinai on oikea ihminen viemään tämän seuran eteenpäin.

– Hän on osoittanut poikkeuksellista johtajuutta tämänhetkisen kriisin (koronaviruspandemia) keskellä ja häntä pidetään suuressa arvossa seurassa ja sen ulkopuolella. Me tiedämme, että kaikki asettuvat hänen tuekseen, joten voimme jatkaa eteenpäin menestyksekkäästi.

Venkatesham kiitti Kroenken veljeksiä ja Arsenalin hallitusta siitä, että hän siirtyy keskeisempään rooliin lontoolaisseurassa.

– Jään kaipaamaan läheistä työskentelyä kollegani ja ystäväni Raúlin kanssa, mutta odotan innolla tätä uutta haastetta.

– On tehtävä paljon töitä, jotta Arsenal voi palata pelin huipulle, minne se kuuluukin. Sitä kannattajamme oikeutetusti vaativat. Vaikka se ei tule tapahtumaan yhdessä yössä, olen varma, että meillä on kasassa monia kriittisiä ainesosia sen saavuttamiseksi.