Manchester Unitedin entinen superlupaus löysi jo uransa 12. seuran – Sir Alex Fergusonin hehkuttamasta nuorukaisesta tuli jalkapallokiertolainen

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin kasvatti Ravel Morrison on tehnyt sopimuksen Hollannin pääsarjaseura ADO Den Haagin kanssa.

Morrison, 27, teki vuosi sitten testijakson jälkeen sopimuksen Valioliigaan nousseen Sheffield Unitedin kanssa, mutta pelasi Bladesin riveissä vain neljä ottelua ja vietti viime kauden jälkimmäisen puoliskon lainalla Mestaruussarjan Middlesbrough’ssa.

Hänestä tuli kesällä vapaa agentti, mutta nyt Morrison on löytänyt uransa 12. seuran ADO Den Haagista, jonka teknisenä johtajana toimii Valioliigasta tuttu Martin Jol.

Morrison on pelannut Englannin lisäksi myös Italiassa, Meksikossa ja Ruotsissa, mutta hän ei ole missään saanut uraansa odotetunlaiseen lentoon. Britteinsaarilla hän onkin tullut tunnetuksi ikilupauksena, joka ei onnistunut täyttämään valtavia odotuksia. Manchester Unitedin legendamanageri Sir Alex Ferguson kuvaili tiettävästi Morrisonia aikoinaan yhdeksi lahjakkaimmaksi pelaajaksi seuran akatemian historiassa, mutta Morrison esiintyi lopulta Unitedin edustusjoukkueessa vain kolmesti.

Myös Manchester Unitedin pelaajalegendat Rio Ferdinand ja Gary Neville ovat jälkikäteen muistelleet, kuinka sensaatiomainen pelaaja Morrison oli nuorena.

– Muistan, kun Sir Alex Ferguson kutsui minut ja Wazzan [Wayne Rooneyn] kerran paikalle ja sanoi: ”Katsokaa tätä poikaa, hän on parempi kuin sinä, Rooney, parempi kuin sinä, Rio, parempi kuin Ryan Giggs, kun te olitte nuoria. Tämä on yksi parhaista pojista, jonka tulette ikinä näkemään, muisteli Ferdinand Talksportin mukaan.

– Ravel Morrison oli kykyjensä puolesta kerrassaan kohupelaaja. Hän pelasi [akatemiajoukkueessa] keskikentän kolmikossa Paul Pogban ja Ryan Tunnicliffen kanssa. Kaikki olivat loistavia, mutta Ravel oli päähenkilö, joka muutti pelin kulun, sanoi Neville.

Jesse Lingard (vas.) ja Ravel Morrison onnistuivat molemmat maalinteossa, kun Man United voitti Sheffield Unitedin vuonna 2011 nuorten FA Cupin kaksiosaisessa finaalissa. Kuva: Getty Images

Valioliigassa Tottenhamia ja Fulhamia valmentanut Jol valotti Morrisonin uran taustoja ADO Den Haagin verkkosivuilla.

– Ravel ei ole itse asiassa aivan yltänyt suuriin odotuksiin.

– Se johtuu osittain siitä, että hän meni West Hamiin ja Mestaruussarjan suurseuroihin aikaisessa vaiheessa urallaan.

– Hänen kokeilunsa muissa maissa eivät edistäneet hänen kehitystään, mutta me toivomme, että Ravel pystyy näyttämään osaamistaan Eredivisiessä.


JUVENTUS – BARCELONA
25€ LIVEVETO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Talleta vähintään 20€ ja aktivoi 100% talletusbonus.
3. Saat pelitilillesi heti Juventus – Barcelona otteluun 25€ ilmaisen livevedon.