Liverpool ja Manchester City päätyivät maalittomaan pistejakoon Valioliigan odotetussa huippuottelussa sunnuntaina (lue raportti ottelusta). Ottelun avainhetki oli Manchester Cityn 86. minuutilla saama rankkari, jonka Riyad Mahrez kuitenkin ampui taivaan tuuliin.

TV-kamerat taltioivat, kuinka rankkaria oli ensin asettumassa ampumaan Gabriel Jesus, mutta pilkkuvastuun ottikin itselleen kesällä Cityyn siirtynyt algerialainen. Seuran ennätysostos luotti itseensä, vaikka oli missannut neljä viimeisestä seitsemästä rankkaristaan. Cityn luottomies rankkareissa, Sergio Agüero, oli jo otettu vaihtoon.

Mestaruutta puolustavan joukkueen valmentaja Pep Guardiola ei suostunut kritisoimaan Mahrezia, vaan päinvastoin ylisti tämän rohkeutta.

– Hänellä oli rohkeutta ja munaa ampua pilkku, Guardiola kehui Sky Sportsin mukaan.

– Treeneissä Mahrez ampuu täydellisiä rankkareita, mutta joskus noin vain käy. Sille ei voi mitään.

– Yleensä pilkut ampuu Sergio, mutta hän ei ollut kentällä.

Viime kauden kahdella Anfieldin vierailullaan Cityn verkkoon tehtiin yhteensä seitsemän maalia. Siksi tämänkertainen nollapeli miellyttikin Guardiolaa.

– Pidimme Sadio Manén ja Mohamed Salah’n vastahyökkäykset hyvin kurissa. Puolustusnelikkomme oli todella hyvä ja rakensimme peliä kärsivällisesti. Ongelma kuitenkin oli, että emme luoneet juurikaan maalipaikkoja.

– Loppuhetkillä saimme jokusen paikan, mutta loppujen lopuksi tulos on hyvä, Guardiola summasi.