Kuka tietää, miten olisi käynyt, jos asiat olisivat menneet vähän toisella tavalla.

Kesällä 2007 Roberto Carlos siirtyi Real Madridista Fenerbahceen, mutta toinenkin vaihtoehto oli tarjolla. Carlos kertoi tuoreeltaan, kuinka lähellä oli, että hän olisikin siirtynyt Chelseaan.

– Se oli todella lähellä. Kaikki oli jo sovittu. Minun piti vain mennä sinne ja allekirjoittaa sopimus, Carlos sanoi Goalille.

– Se tapahtui vain viikkoa ennen kuin allekirjoitin Fenerbahcen tarjouksen. Tapasin Pariisissa sekä [Chelsea-omistaja] Roman Abramovitšin että [ex-toimitusjohtaja] Peter Kenyonin.

– Valitettavasti jokin meni mönkään viime hetkillä. Sellaista tapahtuu aika paljon jalkapallossa. Oli eräs ongelma lakimiehen kanssa.

– Asiat sinänsä sovittiin. Olen 100-prosenttisen varma, että olisin pärjännyt hyvin Valioliigassa. Se sarja olisi sopinut ominaisuuksilleni.

Lopulta Carlos siirtyi Real Madridista turkkilaiseen Fenerbahceen vapaana agenttina. Hän pelasi Turkissa 2,5 vuotta, kunnes matka jatkui brasilialaiseen Corinthiansiin. Sieltä Carlos siirtyi reilua vuotta myöhemmin venäläiseen Anzhiin. Kesinä 2012-15 Carlos huilasi kokonaan, kunnes palasi kentille kesällä 2015. Seura oli intialainen Delhi Dynamos. Ura päättyi lopulta vasta tammikuussa 2016. Carlos oli tuolloin 42-vuotias.

Carlos muuten olisi voinut siirtyä Valioliigaan jo heti uransa alkuvaiheessa, 22-vuotiaana.

– Pelasin vielä Brasiliassa Palmeirasissa, kun Aston Villa tuli kyselemään vuonna 1995. Heillä ei ollut varaa siirtoon, joten menin Interiin, Carlos sanoi.

Inter maksoi Carlosista 3,5 miljoonaa euroa. Vuotta myöhemmin legendaarinen vasen pakki siirtyi Real Madridiin kuuden miljoonan euron kaupassa.