Chelsean keskikenttäpelaaja Ruben Loftus-Cheek esiintyi sunnuntaina edukseen FA Cupin välierässä Crystal Palacea vastaan.

Loftus-Cheek aloitti ottelun vaihtopenkillä, mutta pääsi jo 26. minuutilla kentälle Mateo Kovačićin loukkaantumisen myötä. Chelsean kasvatti kiitti vastuusta iskemällä joukkueensa ensimmäisen maalin 2-0-voitossa.

Koko uransa Chelseaa edustanut Loftus-Cheek on pelannut tällä kaudella 32 ottelussa, mutta hän on tullut usein vasta vaihdosta kentälle. Loftus-Cheekin potentiaali on ollut jo pitkään tiedossa, mutta hän ei ole onnistunut nousemaan vakituisesti Chelsean pelaavaan kokoonpanoon. Hänelle on kuitenkin jäänyt viimeisimmistä otteluista hyvä fiilis.

– Tämä on ollut vaikea tie. Loukkaantumisia ja vireeni etsimistä lainalla. Uskoin aina itseeni ja halusin päästä pelaamaan Chelseassa, kommentoi Loftus-Cheek ITV Sportille.

– Mentaliteettini on syy siihen, miksi olen yhä täällä. Uskon yhä itseeni. Olen sanonut monen vuoden ajan, että aikani tulee vielä.

– Kaikki haluavat pelata, ja minusta tuntuu, että olen pelannut viime peleissä hyvin. Pelaajamateriaalimme on fantastisen leveä, mutta minun on oltava valmiina, kun paikkani tulee.

Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel sanoi, että hän odottaa Loftus-Cheekiltä lisää samanlaisia esityksiä.

– Hän pelaa tuolla tavalla treeneissä, mutta se ei riitä. Hänen on osoitettava se myös kentällä.

– Minusta hän on piilotellut lahjakkuuttaan pitkään. Hän on nyt oikealla tiellä ja hän voi kasvattaa itseluottamustaan askel askeleelta.