Manchester Cityn maalivahti Scott Carson teki keskiviikkona historiaa, kun hän tuli vaihdosta kentälle Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa Sportingia vastaan.

City voitti avausosan murskaavasti 5-0, joten toinen osa oli lähinnä enää muodollisuus. Carson, 36, vaihdettiin toisella puoliajalla kentälle, ja hän ehti ottaa yhden torjunnan 0-0-tasapeliin päättyneessä ottelussa.

Konkarivahti oli viimeksi pelannut Mestarien liigassa huhtikuussa 2005, kun hän esiintyi Liverpoolin tolppien välissä 19-vuotiaana. Tilastopalvelu Optan mukaan Carsonin edellisestä Mestarien liigan ottelusta ehti vierähtää keskiviikkoon mennessä 16 vuotta ja 338 päivää. Yksikään toinen pelaaja kilpailun historiassa ei ole odottanut seuraavaa peliään yhtä kauan.

Manchester City lainasi Carsonin kolmosvahdikseen kaudelle 2019-20, ja lainapestiä jatkettiin myös seuraavalle sesongille. Toukokuussa 2021 hän pääsi pelaamaan Valioliigassa ensimmäistä kertaa lähes kymmeneen vuoteen, kun hän pelasi täydet minuutit 4-3-voitossa Newcastlea vastaan. Viime kesänä Carsonin sopimus emoseurassaan Derbyssa päättyi, ja hän liittyi pysyvästi Cityn riveihin. Ottelu Sportingia vastaan oli hänen toinen esiintymisensä manchesteriläisseuran paidassa.

Cityn manageri Pep Guardiola hehkutti keskiviikon pelin jälkeen Carsonin merkitystä joukkueelle ja etenkin ryhmän muille maalivahdeille, Ederson Moraesille ja Zack Steffenille.

– Scott on erittäin tärkeä.

– Ihmiset kuuntelevat häntä, kun hän puhuu, ja hän otti pelin isoimman torjunnan.

OptaJoe

@OptaJoe
16 - Scott Carson's only previous Champions League appearance came 16 years and 338 days ago for Liverpool vs Juventus when he was 19 years old; this is the largest gap between appearances for any player in the competition's history. Icon.