Lontoolainen oikeusistuin on tehnyt päätöksensä Sheffield Unitedin omistukseen liittyvässä tapauksessa.

Oikeus päätti, että Unitedista 50 prosenttia omistava Kevin McCabe joutuu myymään osuutensa saudiarabialaiselle prinssi Abdullahille. Näin ollen prinssi Abdullah saa seuran täysin itselleen.

Myyntihinnaksi määrättiin vaivaiset viisi miljoonaa puntaa. Tapauksen puinti ehti kestää puolitoista vuotta.

Saudien kuningasperheeseen kuuluva prinssi Abdullah osti ensimmäiset 50 prosenttia sheffieldiläisseurasta McCabelta itselleen kuusi vuotta sitten. Tuolloin United pelasi Ykkösliigassa, ja 50 prosentin omistuksen hinta oli hyvin muodollinen, yksi punta. Merkittävää oli se, että prinssi Abdullah lupasi rahoittaa seuran toiminnan seuraavan kolmen vuoden ajan.

Vuonna 2017 omistajien sukset menivät ristiin, kun ensin McCabe ja sitten prinssi yrittivät ostaa seuran kokonaan toisiltaan. Itse joukkueen tuloksentekokyky on säilynyt, vaikka seuran johtoportaassa on riidelty siitä, miten seuraa tulisi johtaa.

Tuoreen oikeusistuimen päätöksen myötä näyttäisi siltä, että Unitedin rahoitus jatkuu turvattuna.

– Olen iloinen tästä oikeuden päätöksestä. Se poistaa epävarmuuden Sheffield Unitedin tulevaisuuden yläpuolelta, prinssi Abdullahin tiedotteessa sanottiin.

– Olen hyvin sitoutunut jatkamaan investointien tekemistä sekä ykkösjoukkueen että akatemian toimintaan. Odotan myös kuulevani faneilta, henkilökunnalta ja muilta sidosryhmiltä, miten voimme parantaa ottelukokemusta ja tukea yhteisöä.

– Yhtenä tekeillä olevana aloitteena on seuran ja sen olennaisten kiinteistöjen yhdenmukaistaminen. Me haluamme omistaa oman stadionimme. Pyrimme saamaan tämän hankkeen maaliin seuraavan vuoden aikana.