Tammikuun siirtoikkuna sulkeutui Valioliigan osalta maanantain ja tiistain välisenä yönä. Siirtoikkuna oli ennätyksellisen hiljainen, eikä edes Deadline Day tarjonnut suurta kuhinaa.

Valioliigaseurat tekivät tammikuun aikana yhteensä vain 46 pelaajahankintaa, joista peräti 35 oli lainasopimuksia. Pysyvien pelaajasiirtojen määrä jäi siis vain 11:een, joka on poikkeuksellisen vähän.

Rahaakin käytettiin harvinaisen vähän, vain 85,5 miljoonaa euroa. Se on lähes kolme kertaa vähemmän kuin vuosi sitten, jolloin valioliigaseurat laittoivat rahaa palamaan 242,5 miljoonan euron edestä. Se on myös vähiten sitten vuoden 2010, jolloin tammikuun siirtoikkunassa kulutettiin pelaajahankintoihin vain 40,7 miljoonaa euroa. Seurojen vähäinen rahankäyttö ei kuitenkaan tullut yllätyksenä, sillä koronapandemia on ajanut seurat taloudellisesti ahdinkoon.

LUE MYÖS: Tässä on Valioliigan merkittävimmät Deadline Dayn siirrot – rahaa käytettiin historiallisen vähän

Tammikuun kalleimmasta pelaajahankinnasta vastasi West Ham, joka käytti keskikenttäpelaaja Saïd Benrahman lainasopimuksessa olleen osto-option ja maksoi Brentfordille 23,1 miljoonaa euroa. Siirto oli samalla koko Euroopan kallein.

Toiseksi kalleimman hankinnan teki Manchester United, joka sinetöi Amad Diallon siirron. Siirrosta oli sovittu jo kesän siirtoikkunan aikana, mutta kaupan virallinen vahvistus nähtiin vasta tammikuun siirtoikkunan aikana. Diallo siirtyi manchesterilaisseuraan 21 miljoonalla eurolla Atalantasta.

Muita mainitsemisen arvoisia pysyviä siirtoja oli muun muassa Morgan Sansonin siirtyminen Marseillesta Aston Villaan (15,8m€), Joshua Kingin siirto Bournemouthista Evertoniin sekä Ecuadorin maajoukkuepelaaja Moises Caicedon siirto Independientestä Brightoniin (5m€).

Merkittävimmät pelaajahankinnat nähtiin kuitenkin lainasopimusten muodossa, kun Arsenal hankki Martin Ødegaardin Real Madridista ja Liverpool Ozan Kabakin Schalkesta (laina sisältää osto-option). Näiden kahden pelaajan siirtomarkkina-arvo on Transfermarktin mukaan korkein kaikista tammikuun aikana liikkuneista pelaajista.

Valioliigaseurojen kesken lainailtiin myös useita nimimiehiä. Joe Willock liikahti Arsenalista Newcastleen, Takumi Minamino Liverpoolista Southamptoniin, Ainsley Maitland-Niles Arsenalista West Bromiin ja Jesse Lingard Manchester Unitedista West Hamiin.

Tammikuun aikana myös kourallinen nimekkäitä pelaajia jätti Valioliigan taakseen.

Arsenalin riveistä poistui peräti kolme seuran pitkäaikaista palvelijaa, kun sekä Sokratis, Shkodran Mustafi että Mesut Özil lähtivät Pohjois-Lontoosta.

Manchester Unitedin pelaajistosta uutta nostetta uralleen lähti hakemaan Timothy Fosu-Mensah, joka siirtyi saksalaisseura Bayer Leverkuseniin.

Kalleimmalla siirtosummalla Valioliigasta poistui West Hamin Sébastien Haller, josta Ajax maksoi 22,5 miljoonaa euroa.

KATSO TÄSTÄ VALIOLIIGAN KAIKKI TOTEUTUNEET SIIRROT!