Sheffield Unitedin toimitusjohtaja Stephen Bettis sanoo seuran vastustavan jatkossakin sitä, että Valioliigassa otettaisiin taas viisi vaihtoa käyttöön.

Valioliiga siirtyi viiden vaihdon käytäntöön viime kaudella koronatauon jälkeen, mutta täksi kaudeksi muutosta ei jatkettu. Kaikissa muissa Euroopan suursarjoissa viisi vaihtoa on ollut käytössä kauden alusta lähtien.

Liverpoolin Jürgen Klopp ja Manchester Cityn Pep Guardiola ovat managereista äänekkäimmin kritisoineet sitä, ettei sääntömuutosta äänestetty jatkuvaksi myös kuluvalle sesongille.

Kloppin Liverpool ja Guardiolan City edustavat liigan kärkipäätä ja sitä osaa joukkueista, joiden kalenteri on todella tiukalla europelien takia. Sheffield United edustaa toista ääripäätä.

Kauden avausvoittoaan yhä jahtaava Blades on Valioliigassa jumbosijalla, ja se putosi liigacupista heti ensimmäisessä ottelussaan. Näin ollen Sheffield Unitedin kalenteriin on merkattu pelkkää Valioliigaa, kunnes FA Cup pyörähtää pääsarjaseurojen osalta käyntiin tammikuussa.

Liverpoolin Trent Alexander-Arnold on seuraavat neljä viikkoa sivussa tositoimista saatuaan pohjevamman sunnuntaina Manchester Cityä vastaan. Kuva: Getty Images

Viittä vaihtoa on puollettu ja perusteltu muun muassa kasvanella loukkaantumismäärillä. Bettisin mukaan sääntömuutos hyödyttäisi kuitenkin huomattavasti enemmän isoja seuroja, joilla istuu tähtipelaajia myös vaihtopenkillä.

– Meitä epäilyttää yhä, että isot seurat haluavat vain ottaa pelaajia vaihtoon pitääkseen heidät tuoreina… Mitä isompi seura, sen laadukkaampi vaihtopenkki, kommentoi Bettis Sky Sportsille.

– Mikä tahansa kesken kauden tehtävä sääntömuutos vaikuttaisi selkeästi liigan tasapuolisuuteen. Kaikki 20 seuraa ovat kahdesti äänestäneet viidestä vaihdosta, ja se on hylätty molemmilla kerroilla. Isot seurat löysivät jollain ilveellä keinon, jolla äänestys järjestettiin uudestaan ja jälleen ne hävisivät.

– Euroopassa tällä kaudella pelaavilla joukkueilla on ollut vastaavanlainen työmäärä Mestaruussarjan seurojen kanssa, emmekä kuule heidän valittavan aiheesta, emmehän? Me täällä Bramall Lanella emme ole huomannuut kasvua lihasvammojen määrässä.

LUE MYÖS: