Liverpool on useiden lähteiden mukaan kiinnostunut RB Salzburgin laitahyökkääjästä Takumi Minaminosta.

Minamino, 24, tuli englantilaiselle tutuksi vastustajaksi tämän kauden Mestarien liigan lohkovaiheessa, jossa Liverpool iski silmänsä japanilaistaituriin. Lokakuussa Minamino teki yhden maalin ja syötti toisen, kun Liverpool voitti Salzburgin Anfieldilla 4-3.

Japanin maajoukkuepelaaja on ollut hurjassa vedossa myös Itävallan kilpailuissa. Minamino on pelannut tällä kaudella kaikkiaan 22 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä yhdeksän maalia ja syöttänyt 11.

Minamino on Liverpoolin kantilta monellakin tapaa mielenkiintoinen ja houkutteleva pelaaja. Hän tarjoaisi manageri Jürgen Kloppille hyökkäykseen uuden vaihtoehdon – ja vieläpä halvalla. Daily Expressin mukaan Minaminon sopimuksessa on noin 8,6 miljoonan euron ulosostoklausuuli, joka on nykymarkkinoilla pilkkahinta hänen tasoisestaan pelaajasta.

Lisäksi Minamino olisi unelmapelaaja Liverpoolin markkinointitiimille, joka haluaa jo lähitulevaisuudessa laajentaa seuran näkyvyyttä Aasiassa. Tämä kävi ilmi hiljattain myös Liverpoolin oikeusjutussa nykyistä paitasponsoriaan New Balancea vastaan. Tuleva paitasponsori Nike tarjoaa Liverpoolin mukaan paremman mahdollisuuden lyödä läpi Aasian markkinoilla.

Kaikki nämä tekijät huomioon ottaen ei ole yllätys, että Liverpool ei ole ainoa seura, joka himoitsee Minaminon allekirjoitusta. The Athleticin Liverpoolin kirjeenvaihtajan James Pearcen mukaan japanilaisen perässä on seuroja myös Saksan Bundesliigasta ja Italian Serie A:sta, ja myös Manchester Unitedista on ollut puhetta. Pearcen tietojen mukaan Liverpool on kuitenkin vahva suosikki viemään taistelun.

James Pearce

@JamesPearceLFC

James Pearce

@JamesPearceLFC
Liverpool stepping up their interest in Takumi Minamino because he's now being chased by Bundesliga and Serie A clubs. Also talk of Manchester United interest. #LFC believe he's worth £20m plus which makes his release clause of £7.25m so attractive.
Understand it's highly likely that Minamino joins Liverpool in January. Expect it to happen. Exciting deal. #LFC