Arsenal-legenda Thierry Henry on päättänyt poistua jokaisesta sosiaalisen median kanavasta. Ranskan entisen maajoukkuehyökkääjän päätös on protesti jalkapalloilijoiden kohtaamaa rasismia kohtaan.

43-vuotiasta Henrya seurasi 10 miljoonaa ihmistä Facebookissa, 2,3 miljoonaa Twitterissä ja 2,7 miljoonaa Instagramissa.

Lukuisat jalkapalloilijat ovat joutuivat viime aikoina kärsimään syrjinnästä. Viimeisimpänä Borussia Dortmundin 17-vuotiasta Jude Bellinghamia herjattiin rasistisesti Instagramissa Dortmundin jäätyä Kölnissä 2-2-tulokseen.

Myös Manchester Unitedin Anthony Martial, Axel Tuanzebe, Marcus Rashford ja Lauren James ovat joutuneet hiljattain vastaavan kohtelun uhriksi.

– Huomisesta (lauantai) aamusta lähtien minä tulen poistumaan sosiaalisesta mediasta, kunnes niiden alustoille saadaan vastaavat lakisäädöt ja rangaistukset mitä tällä hetkellä kopio-oikeuksien rikkomisesta saisi, Henry kirjoitti päivityksessään.

– Kunnes tämä muuttuu, tulen poistamaan tilini jokaisesta sosiaalisen median alustasta.Toivon sen toteutuvan pian. Lukuisia pelaajia on herjattu viime viikkoina siitä lähtien kun Valioliiga, Football League ja FA joutuivat pitämään hätäneuvottelut, koska asiaan ei olla puututtu.

– Jalkapalloyhteisön olisi nyt aika miettiä heidän seuraavia toimenpiteitä yhteisöllisellä tasolla. Mitä seurojen, sarjojen ja liittojen pitäisi tehdä sisällöntuottajina? Ovatko nykyiset alustat tarveksi luotettavia heidän sisällöilleen?

– Valtava määrä rasismia, kiusaamista ja yksilöiden henkistä kiduttamista on liian myrkyllistä laiminlyötäväksi. Siitä on jouduttava jollain tavalla vastuuseen. On liian helppoa tehdä tilli, jota käyttää kiusaamiseen ja ahdistelun ilman seuraamuksia ja pysyä silti anonyyminä.

Lähde: Telegraph