Chelsea teki tärkeän vierasmaalin, kun se aloitti Mestarien liigan välierien otteluparin Real Madridia vastaan 1-1-tasapelillä. Lontoolaisten ainoan maalin teki hyvällä yksilösuorituksella Christian Pulisic – Mestarien liigan välierien historian ensimmäinen yhdysvaltalainen maalintekijä – mutta jo sitä ennen Timo Werner ehti missata todellisen avopaikan. Chelsean valmentaja Thomas Tuchel ei kuitenkaan Werneriä tästä soimannut.

Werner teki lauantaina ensimmäien valioliigamaalinsa sitten helmikuun puolivälin, mutta nyt hän ei onnistunut, vaikka Pulisic petasi hänelle avopaikan kuuteen metriin 10. peliminuutin kohdalla. Myös lauantain West Ham -ottelussa hän tuhlasi loistopaikan, vaikka voittomaalin saikin nimiinsä.

– Hän missasi huippupaikan West Hamia vastaan, ja nyt hän missasi toisen täällä. Ei se autakaan. Ei kuitenkaan myöskään auta valitella sitä jatkuvasti, Tuchel totesi Sky Sportsin mukaan.

– Miljoonilla ihmisillä on suurempiakin huolia kuin hukatut maalipaikat. Hyvä puoli urheilussa on, että kukaan ei välitä siitä huomenna. Sillä hetkellä on kuitenkin normaalia olla harmistunut ja vihainen.

– Timolla on huomenna vapaapäivä, ja seuraavana päivänä hänen täytyy nostaa leukansa pystyyn. Hän on huipputyyppi ja ammattilainen. Hän tekee kovaa töitä, pääsee maalipaikoille eikä lakkaa uskomasta itseensä. Jos hyökkääjä tekee seuraavassa pelissä maalin, kukaan ei enää puhu tästä.

Hukatut maalipaikat harmittivat Tuchelia luonnollisesti, sillä Chelsea olisi voinut saada toiseen osaotteluun pelkkää vierasmaalia suuremmankin etumatkan.

– Kun luo puolen tunnin ajan niin paljon maalipaikkoja kuin me loimme, niin toivoisimme parempaa päätöksentekoa ja tarkempaa viimeistelyä. Haaste oli, ettemme murehdi hukattuja paikkoja liian pitkään. Teimmekin niin toisella puoliajalla, kun puolustimme todella hyvin.

Tuchel myös muistutti, ettei Real Madrid saanut juurikaan maalipaikkoja. Karim Benzeman saksipotkusta tekemä tasoitus oli sen ainoa laukaus kohti maalia.

[readmore from=Chelsea]

– Valitettavasti he tekivät maalin erikoistilanteesta, mutta muita maalipaikkoja emme heille antaneet. Taukotulos oli meille pettymys. Toinen puoliaika oli erittäin taktinen, ja me aloimme hieman väsyä. Meillä oli vain muutama päivä aikaa palautua edellisestä kovasta vieraspelistä, joten saimme tyytyä 1-1-tulokseen.

– Meidän maalimme oli hyvin ansaittu, ja olisimme voineet tehdä ainakin yhden lisääkin. Takaiskumaali syntyi kuin tyhjästä, ja niin voi aina käydä, kun vastustajalla on yksilötaitoa, Tuchel kehui Benzemaa.