Thomas Tuchel sanoi Chelsean olleen onnekas – jättihankinnat saivat kritiikkiä: ”Ei heidän paras päivänsä”

© Kuva: Getty Images

Chelsea otti vahvan kiinnityksen Mestarien liigan välieräpaikkaan keskiviikkoiltana, kun se voitti FC Porton vieraissa 2-0-lukemin (lue lisää).

Thomas Tuchel myönsi Chelsean olleen ottelussa hieman onnekas, mutta kehui ryhmänsä reaktiota viime lauantain ”kummallisen” West Bromwich -tappion jälkeen.

– Tämä oli haastava ottelu, koska Porto oli hyvin, hyvin vahva, kertoi Tuchel lehdistölle.

– Kärsimme hieman, koska olimme mielestäni liian hermostuneita ensimmäisellä puoliajalla. Emme olleet tarpeeksi huolellisia, vapautuneita ja rohkeita, joten se oli haastavaa koska Porto osoitti paljon laadukkuutta.

– Hyväksyimme sen ja tarvitsimme hieman onnea paetaksemme ottelusta 2-0-voiton ja nollapelin kanssa, varsinkin kun päästimme lauantaina [viisi maalia WBA:ta vastaan] ja hävisimme hyvin kummallisen ottelun. Tämä teki tuloksesta hyvin arvokkaan.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kai Havertz oli hyvin näkymätön Chelsean hyökkäyksessä. Kuva: Getty Images

Tuchel ei kuitenkaan säästänyt kaikkia pelaajiaan kritiikiltä, sillä hän myönsi odottaneensa enemmän hyökkäksessä avanneilta Timo Werneriltä ja Kai Havertzilta. Vaihdosta sisään tulleet Christian Pulisic ja Olivier Giroud saivat saksalaisluotsilta puolestaan puhtaat paperit.

– Myönnän tämän olleen haastava peli Timolle ja Kaille, sillä tämä ei ollut heidän paras päivänsä. Yhteys seitsemän matalammalla makaavan pelaajan – joita tarvitsimme pelin rakenteluu – ja hyökkäyskolmikon välillä oli kadoksissa, Tuchel jatkoi.

– Emme jakaneet heille palloa kovin hyvin. Tunsin, etteivät meidän kaksi saksalaista hyökkääjäämme, Kai ja Timo, pelanneet heidän parhaalla tasolla tänään, joten halusin tehdä toisella jaksolla muutoksia penkiltä.

– Christian on hyvässä iskussa. Oli odotti tilaisuuttaan pitkään, hänellä on hyviä muistoja tältä stadionilta (neljä maalia Sevillaa vastaan lohkovaiheen viimeisessä ottelussa). Halusimme välittää viestin, ettemme lopettaneet vielä. Tämä on joukkueen yleinen mentaliteetti, mistä todella pidän.

Lähteet: Goal, Standard


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.