Juuri Valioliigan maaliskuun managerina palkittu, Chelsean Thomas Tuchel kommentoi hyökkäjänsä Timo Wernerin tehottomuutta. Bluesin viime kesänä yli 50 miljoonalla eurolla hankkima saksalainen on kerännyt seuratasolla kaudella pelaamissaan 39 ottelussa nimiinsä yhteensä 10 maalia ja saman verran maalisyöttöjä. Näillä summilla liikkuvalle nimelle tulokset eivät ole riittävän hyviä – etenkään kun kyse ei ole tarjoilun puutteesta.

Maaottelutauolla Wernerin maalintekokammo jatkui; Saksan hävitessä Pohjois-Makedonialle, 25-vuotias missasi Ilkay Gündoganin hänelle tarjoileman täysin avoimen paikan. Tuchel joutuu puolustelemaan maanmiestään, ja tekee sen hieman omituisin sanankääntein.

– Et voi pakottaa naista tulemaan kanssasi illalliselle, jos tämä ei itse halua. Voit vain perääntyä vähän, sitten hän saattaa soittaa sinulle. Maalit tulevat kyllä vielä.

Analogia on jokseenkin hämmentävä. Tarkoitus sen takana on kuitenkin selkeä.

– Eilen lähetin hänet koppiin treeneistä, kun hän halusi jäädä tekemään ylimääräisiä maalintekoharjoituksia. Sanoin, ettei hän tarvitse niitä, vaan hänen kroppansa ja aivonsa tietävät kyllä miten maaleja tehdään. Hän on tehnyt niitä viisivuotiaasta saakka.