Tottenham kärsi seurahistoriansa ensimmäisen valioliigatappion Bournemouthille lauantai-iltapäivänä.

Spurs joutui pelaamaan lähes puolet ottelusta kahden miehen vajaalla, kun sekä Heung-min Son että Juan Foyth ottivat kamppailussa suoran punaisen kortin. Ottelun viimehetkien voittomaalista vastasi Bournemouthin Nathan Aké, kun kamppailu päättyi 1-0-lukemiin.

Tottenham jää tappion myötä kolmanneksi. Chelsealla on kuitenkin mahdollisuus ohittaa pohjoislontoolaiset, kun he kohtaavat huomenna Watfordin. Bournemouth nousi puolestaan 12. sijalle.

@SpursOfficial
#THFC: Lloris (C), Trippier, Alderweireld, Sanchez, Rose, Dier, Sissoko, Eriksen, Dele, Son, Lucas

@WilliamHill odds (18+) spurs.to/LineUpAFCB

#PL ⚪️ #COYS

Ottelu oli Bournemouthin maalilla avanneelle 19-vuotiaalle Mark Traversille hänen ensimmäinen Valioliigassa. Hän on ensimmäinen teini-ikäinen maalivahti, joka on avannut valioliigaottelun sitten Joe Hartin lokakuussa 2006.

19y 351d - Aged 19 years and 351 days, Bournemouth goalkeeper Mark Travers is the first teenage goalkeeper to start a Premier League game since Joe Hart in October 2006 for Man City vs Sheffield United (19y 178d), Debut.

Tottenhamilla oli useita maalipaikkoja ensimmäisellä jaksolla. Sekä Dele Alli että Lucas Moura pääsivät testaamaan debytantti Traversin otteita, jotka eivät kuitenkaan lipsuneet.

Travers suoriutui debyytistään erinomaisesti, venyen maalillansa muutamiin huippuluokan torjuntoihin. Teinisensaatio koppasi ensimmäisen jakson aikana yhteensä viisi torjuntaa ja piti joukkueensa mukana kamppailussa.

Tottenham vastasi ensimmäisen jakson parhaista maalintekopaikoista, mutta Bournemouth osoitti vaarallisuutensa nopeilla vastahyökkäyksillä. Toby Alderweireld, Moussa Sissoko ja Eric Dier joutuivat kaikki varoitetuksi myöhäisten taklausten takia.

Puoliajan lähestyessä Heung-min Son kuitenkin ajettiin ulos suoralla punaisella. Eteläkorealainen raivostui tilanteen jälkeen Jefferson Lermalle, työntäen hänet kumoon ulosajon arvoisesti.

69 - After Son Heung-min's sending off today against Bournemouth, South Korea are now the 69th nation have a player be shown a straight red card in the Premier League. Nice. #BOUTOT

Puoliajalla Mauricio Pochettino reagoi tekemällä kaksi pelaajavaihtoa. Sisään astuivat Victor Wanyama ja Juan Foyth, jotka korvasivat Dierin ja Alderweireldin.

Foyth kuitenkin tunaroi heti toisen jakson alussa. Argentiinalaistoppari liukui palloon nappulat edellä ja osui Jack Simpsonia polveen. Craig Pawson näki tilanteen selvästi ja näytti Foythille suoraa punaista.

2:13 - Juan Foyth has been sent off just 2 minutes and 13 seconds after being substituted on, the quickest a substitute has been sent off in a Premier League game since Steven Gerrard vs Man Utd in March 2015 (38 seconds). Skedaddle. #BOUTOT

Tottenhamin tilanne ajautui täten huonosta surkeaan. Pochettinon miehistö joutui nyt kestämään ottelun viimeiset 40 minuuttia kahden miehen vajaalla.

Spursin pelaajien käydessä vähiin vain yksi heistä jätettiin hyökkäämään, kun muu joukkue keksittyi pääsääntöisesti Bournemouthin pysäyttämiseen. Valkopaidat lähtivät hakemaan tasapeliä 4-3-1 muodostelmalla, Lucas yksin piikissä.

Tottenhamin puolustus kesti, eikä Bournemouth päässyt miesylivoimastaan huolimatta helposti maalipaikoille. Ryan Fraser ja Jordan Ibe vastasivat kotijoukkueen ensimmäisistä tilanteista, jotka kuitenkin suuntautuivat Hugo Lloris’n hyppysiin.

Callum Wilsonilla oli vartti ennen päätösvihellystä erinomainen maalipaikka, mutta hän ei onnistunut ohjaamaan matalaa keskitystä etutolpalta verkkoon. Lys Mousset puolestaan nousi 80. minuutilla korkeimmalle ja suuntasi puskunsa vaarallisesti kohti maalia. Lloris kuitenkin nappasi tämänkin yrityksen.

Tottenham hidasteli koko toisen jakson ja pelasi niin paljon aikaa kuin mahdollista – täysin ymmärrettävästi. Bournemouthin hyökkäykset olivat kuitenkin erittäin hitaita, mikä helpotti Spursin tekemistä.

Tottenham onnistui jopa kontrolloimaan peliä ajoittain ottelun lähestyessä sen päätöstä. Bournemouthin vaatimaton pelaaminen oli kostautua, kun pikakiituri Moura oli lähellä päästä läpiajoon Steve Cookin ohitse. Englantilaistoppari kuitenkin selvitti tilanteen viimehetkillä.

Bournemouthilla oli vielä muutama maalipaikka kamppailun edetessä lisäajalle. Täyden ajan ollessa jo täynnä, Nathan Aké nousi kulmapotkussa korkeimmalle ja puski raitapaidat 1-0-johtoon.

Maali oli hollantilaispuolustajan neljäs tällä kaudella, ja se ratkaisi Bournemouthille heidän seurahistorian ensimmäisen valioliigavoittonsa Tottenhamia vastaan.