Tottenham voitti sunnuntaina Manchester Unitedin vieraskentällä 6-1 Valioliigassa.

Ottelua oli takana vain puoli minuuttia, kun erotuomari puhalsi pilliinsä rangaistuspotkun merkiksi. Tottenhamin Davinson Sánchez taklasi kömpelösti Anthony Martialia, joka meni nurin. Pilkkua asettui ampumaan Bruno Fernandes, joka laukoi tutulla hypähdyspotkullaan oikeaan alanurkkaan. 1-0.

Vain pari minuuttia myöhemmin verkko heilui myös toisessa päädyssä. Unitedilla oli valtavia vaikeuksia purkaa pallo pois rangaistusalueeltaan, ja lopuksi kotijoukkueen puolustajat sähläsivät pallon Tanguy Ndombelelle, joka toi Tottenhamin lähietäisyydeltä tasoihin. 1-1.

Katsojille tarjottiin todellista maali-iloittelua, sillä ottelun kolmas osuma nähtiin jo seitsemännellä minuutilla. Harry Maguire rikkoi keskikentällä Harry Kanea, joka käytti tilaisuuden hyväksi antamalla vapaapotkun nopeasti Son Heung-minille. Korealaishyökkääjä karkasi Unitedin puolustukselta ja chippasi lopuksi pallon maalivahti David de Gean vierestä verkkoon. 1-2.

Unitedin urakka vaikeutui entisestään vajaan puolen tunnin kohdalla, kun se joutui alivoimalle. Erik Lamela läpsäisi Martialia, joka antoi samalla mitalla takaisin. Lamela otti tilanteesta kaiken irti ja kaatui pitelemään kasvojaan kentän pinnalle. Tuomari kaivoi taskustaan punaisen kortin Martialille, joka lähti hämmentyneenä kävelemään kohti pukuhuonetta.

Hetkeä myöhemmin Tottenham siirtyi jo kahden maalin johtoon, ja asialla oli jälleen kaksikko Son-Kane. United menetti pallon syvällä omalla puoliskollaan, ja lopuksi Son tarjoili pallon Kanelle, joka sijoitti sen satavarmasti verkkoon. 1-3.

Tottenham laittoi ottelun lopullisesti pakettiin jo 37. minuutilla. Serge Aurier ujutti pallon Maguiren jalkojen välistä Sonille, joka ohjasi pienestä kulmasta illan toisen maalinsa 1-4.

4 - Manchester United have conceded four goals in the first half of a @premierleague match for the very first time, with this their 1,079th match in the competition. Thumped.

Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær reagoi tauolla tilanteeseen tekemällä kaksi vaihtoa. Bruno Fernandes ja Nemanja Matić tekivät tilaa Fredille ja Scott McTominaylle. Myös Tottenhamin käskyttäjä José Mourinho teki ensimmäisen vaihtonsa tauolla laittaen Lamelan tilalle Lucas Mouran.

Toista jaksoa oli takana vain viisi minuuttia, kunnes Tottenham osui jälleen. Pierre-Emile Højbjerg löysi hienon kuvion päätteeksi läpisyötöllään Aurierin, joka laukoi tarkasti takakulmaan. 1-5.

Varsinaista peliaikaa oli noin vartti jäljellä, kun Tottenham sai pilkun. Ben Davies eteni vasemmalta laidalta hyvin rangaistusalueelle ja syötti pallon takaviistoon, mutta joutui samalla Paul Pogban kaatamaksi. Rangaistuspotkun upotti sisään Kane. 1-6.

Manchester United on nyt aloittanut kautensa yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla. Tottenhamin saldo on seitsemän pistettä neljästä pelistä.