Tottenham voitti Manchester Cityn lukemin 2-0 Valioliigan huippuottelussa lauantai-iltana. Pohjoislontoolaiset nousevat voiton myötä sarjataulukon kärkeen, jättäen yhden pelin vähemmän pelanneen Cityn sijalle 10.

Tottenham-manageri José Mourinho nujersi samalla arkkivihollisensa Pep Guardiolan ensimmäistä kertaa kahdesti peräkkäin. Valmentajien edellinen kohtaaminen päättyi identtisiin lukemiin helmikuussa.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
𝗠𝗔𝗦𝗧𝗘𝗥𝗖𝗟𝗔𝗦𝗦 🤩 🤩 🤩

⚪️ #THFC 2-0 #MCFC 🔵

Manchester City pääsi murtautumaan Tottenhamin alueelle jo pelin ensiminuuteilla, mutta kotijoukkue aloitti ottelu valppaammin. Nopeasti annettu vapaapotku keskikentällä johti pelin avausmaaliin vain viiden minuutin pelin jälkeen.

Pierre-Emile Højbjerg antoi pelivälineen Tanguy Ndombélélle keskiviivan tuntumassa. Ranskalaispelaajalla oli runsaasti aikaa ja tilaa etsiä pystypalloa City-linjan taakse nopean vapaapotkun jälkeen. Ndombélé huomasi Heung-min Sonin juoksun pystyyn ja tavoitti syötöllään nopeajalkaisen eteläkorealaisen. Son ei läpiajostaan epäonnistunut, vaan sijoitti pallon Edersonin jalkojen välistä matalana sisään. 1-0.

12 minuutin pelin kohdalla Tottenham osui toistamiseen. Suoraviivaisesta hyökkäyksestä syntynyt maali hylättiin kuitenkin paitsion vuoksi.

Steven Bergwijn pelasi pallon pystyyn Sonille, joka juoksi rangaistusalueen sisälle oikeaa kaistaa pitkin. Avausmaalin tehnyt tähtihyökkääjä ei tällä kertaa laukonut itse, vaan syötti vielä keskelle. Harry Kane ohjasi pallon tyhjiin, mutta linjatuomarin lippu oli jo pystyssä.

Manchester City luuli sen sijaan tasoittaneensa pelin vajaan puolen tunnin kohdalla, kunnes VAR-monitori nosti päätään kentän laidalla. Aymeric Laporte laukoi pallon Gabriel Jesusin pudotuksesta tarkasti sisään rangaistusalueen sisällä. Peliväline oli kuitenkin osunut brassikärjen hauikseen, eikä Mike Dean voinut hyväksyä osumaa.

Manchester City pääsi vielä kerran hyvälle maalintekosektorille ennen puoliaikavihellystä. Ferran Torresin kompuroiduttua rangaistusalueen sisällä kumoon, putosi pallo Jesusille takatolpalla. Cityn kärkimies laukoi ensimmäisellä kosketuksellaan kuitenkin ohi. Ensimmäinen puoliaika tuli päätökseen Tottenhamin 1-0-johdossa.

Manchester City otti kamppailun lähes täydellisesti haltuunsa toisella puoliajalla. Kevin De Bruyne pääsi useamman kerran laukaisutontille, mutta yritykset jäivät kerta toisensa jälkeen Tottenhamin puolustajiin.

Toisen jakson edetessä Tottenham pääsi kuitenkin yllättämään Manchester Cityn nopeiden vastahyökkäysten kautta. Kun peliä oli takana 65 minuuttia, ohitettiin Ederson ottelussa jo toistamiseen.

Kane sai pallon Toby Alderweireldin nopeasta avauksesta Cityn epäonnistuneen hyökkäyksen jälkeen. Englantilaishyökkääjä kuljetti pallon kanssa kohti Cityn peruuttelevaa puolustuslinjaa ja huomasi Giovani Lo Celson juoksun vasemmalla laidalla. Vasta minuuttia aiemmin vaihdosta sisään tullut argentiinalaistaituri otti pallon haltuun rangaistusalueen sisällä ja laukoi. Pallo upposi tarkasti oikeaan alakulmaan. 2-0.

Tottenhamin toisen maalin jälkeen Guardiola yritti elävöittää joukkueensa hyökkäystä tuomalla Raheem Sterlingin ja Phil Fodenin kehiin. Mourinho joutui sen sijaan ottamaan Alderweireldin pois kentältä loukkaantumisen takia ja tilalle astui vasta toista kertaa Valioliigassa esiintynyt puolustajahankinta Joe Rodon.

Tottenham sinnitteli siitä huolimatta hyvin. Hugo Lloris’ta vaadittiin yksi hyvä torjunta Ruben Diasin puskusta De Bruynen vapaapotkun jälkeen. Manchester Cityn muista hyökkäyksistä puuttui kuitenkin vaarallisuutta ja nopeutta, eivätkä ne olleet tarpeeksi murtamaan Liljanvalkoisten puolustusryhmitystä. Tottenham voitti lopulta 2-0-lukemin.