Totteham voitti Englannin Mestaruussarjan viimeisellä sijalla majailevan Wycombe Wanderersin 4-1-lukemin FA Cupin neljännellä kierroksella maanantai-iltana.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
𝗙𝗨𝗟𝗟-𝗧𝗜𝗠𝗘 ⏱️ Three late goals send us through to the fifth round of the FA Cup!

🔵 #WWFC 1-4 #THFC ⚪

Tottenham aloitti ottelun sähäkästi ja laittoi Wycomben saman tien ahtaalle. Gareth Balelle avautui erinomainen sauma viedä Spurs johtoon kulmapotkusta neljännellä peliminuutilla, mutta walesilaishyökkääjä puski ohi maalin.

Valkopaitojen painostus jatkui, mutta myös Wycombe väläytteli vaarallisuudellaan. Kotijoukkue pakotti Joe Hartin pari kertaa torjuntatöihin, jonka jälkeen se eteni kaikkien yllätykseksi johtoon ottelun 25. minuutilla.

Uche Ikpeazu paini pallon kanssa ohi Toby Alderweireldista sivurajaheiton jälkeen ja muratutui boksiin oikeaa kaistaa pitkin. Hänen matala keskityksensä tavoitti Fred Onyedinman, joka sijoitti pelivälineen vasempaan alakulmaan. 1-0.

Tottenham otti sen jälkeen taas pelin haltuunsa. Bale hukkasi jo toisen hyvän maalipaikan, jonka jälkeen Moussa Sissoko ja Japhet Tanganga täräyttivät maalikehikkoon.

Ensimmäisen puoliajan lisäajalla tasoitus kuitenkin syntyi, kun Bale ei enää kolmatta kertaa epäonnistunut. Lucas Mouran tarkka syöttö yli Wycombe-puolustuksen löysi Real Madridin lainamiehen, joka ohjasi sen ensimmäisellä kosketuksellaan sisään. 1-1.

Toisella jaksolla Tottenham oli jatkuvasti lähempänä seuraavaa maalia. Wycombe taisteli sinnikkäästi, mutta sen resistanssi petti Harry Kanen, Tanguy Ndombélén ja Heung-Min Sonin astuttua kentälle.

Kun ottelua oli enää neljä minuuttia jäljellä, eteni Tottenham ensi kertaa ottelussa johtoon. Harry Winks ampui komean kaukolaukauksen takakulmaan Kanen ja Balen tehtaileman hyökkäyksen jälkitilanteesta, ja José Mourinho näytti viimein helpottuneemmalta. 2-1.

Vain hetki edellisen maalien jälkeen, pamautti Ndombélé viimeisetkin naulat Wycomben arkkuun. Ranskalaiskeskikenttäpelaaja sijoitti pallon ensin Sonin syötöstä sisään, jonka jälkeen hän viimeisteli jo Tottenhamin kolmannen maalin viimeisen neljän minuutin aikana Pierre-Emile Højbjergin pystypallosta. 3-1 ja 4-1.

Tottenham eteni lopulta komein lukemin jatkoon ja kohtaa FA Cupin viidennellä kierroksella Evertonin.