FA Cupin kolmannen kierroksen historiallinen ottelu Marine AFC:n ja Tottenhamin välillä päättyi vierasjoukkueen odotettuun voittoon.

José Mourinhon luotsaama lontoolaisjoukkue murskasi Englannin 8. sarjatasolla pelaavan amatööriseuran 5-0-lukemin sunnuntai-iltana.

Otteluraportti alkaa upotuksen jälkeen.

Marine Football Club

@MarineAFC
FULL TIME: Marine 0-5 Spurs. ATTENDANCE: 30,697 (virtual tickets). Absolutely fantastic support. Thank you, football world and @SpursOfficial. We will never forget it. #COYM

Marine aloitti ottelun pirteästi, ja piti Tottenhamin poissa vaaranpaikoilta tiukan puolustuspelaamisensa ansiosta. Kun peliä oli takana 20 minuuttia, kävi se myös lähellä illan avausmaalia.

Neil Kengni kuljetti pallon kanssa Tottenhamin kenttäpuoliskolle ja latasi kunnianhimoisen laukauksen noin 28 metristä. Laukaus ei ollut lainkaan hullumpi, sillä se pamahti ylärimaan, jonka jälkeen Joe Hart joutui työntämään pelivälineen kulmapotkuksi.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Squawka Live

@Squawka_Live
Neil Kengni hits the crossbar for Marine from distance.

So close to a famous goal.

Kengnin laukaus toimi selvästi herätyksenä Tottenhamille, sillä vain neljä minuuttia sen jälkeen Mourinhon miehistö siirtyi kamppailussa johtoon.

Dele Alli syötti pallon Carlos Viníciukselle, joka viimeisteli pallon heikon kosketuksen jälkeen sisään. Vielä maaliviivaltakin, latasi Benficasta hankittu brassihyökkääjä pelivälineen täydellä voimalla verkon perukoille.

Jos allaoleva video ei näy, klikkaa tästä.

Tottenham pääsi avausmaalinsa jälkeen useille hyville maalintekopaikoille ja laukoi aktiivisemmin. Viimeistely ei kuitenkaan tuntunut vielä sujuvan kuhmuraisella alustalla.

Gedson [Fernandes] laukoo boksin reunalta ja osuu minua melkein naamaan, ilmeisesti päätykatsomossa istuneen Marinen Twitter-tilin vastaava kirjoitti.

@MarineAFC
25' - Gedson strikes from the edge of the box and almost hits me in the face. 0-1. #COYM

Puolen tunnin kohdalla Marinen verkko heilui kuitenkin toistamiseen, jonka jälkeen sen selkäranka näytti katkenneen lopullisesti.

Vinícius viimeisteli pallon taas lähietäisyydeltä sisään 30. minuutilla, jonka jälkeen Lucas Moura laukoi vapaapotkun rangaistusalueen reunalta vasempaan yläkulmaan 32. minuutilla.

37. minuutilla Vinícius viimeisteli hattutemppunsa nostamalla pallon taitavasti sisään rangaistusalueen sisältä, eikä Tottenham käynyt kaukana viidennestäkään maalista.

B/R Football

@brfootball
⚽ —24'
⚽ —30'
⚽ —37’

Carlos Vinicius grabs his first hat trick for Tottenham 🎩

Toisella puoliajalla Tottenham oli hyökkäyspäähän vaisumpi, kun Marine keskittyi pitämään loppulukemat edes jokseenkin järkevinä.

Vinícius ja Moura kävivät kumpikin lähellä maalia, mutta lopulta viidennestä osumasta vastasi 16-vuotias Alfie Devine. Ensimmäistä otteluaan Tottenhamin ykkösmiehistössä pelaava englantilaisnuorukainen latasi pallon Mouran alustuksesta vasempaan alakulmaan.

Devinesta tuli osumallaan Tottenhamin historian nuorin maalintekijä. Hypättyään kentälle puoliajalla, tuli hänestä myös seurahistorian nuorin pelaaja (16 vuotta, 163 päivää).

Emirates FA Cup

@EmiratesFACup
Divine from 16-year-old Devine 💎

#EmiratesFACup @SpursOfficial

Ottelun lähestyessä loppua Mourinho vaihtoi akatemiakasvattien lisäksi kentälle vielä Real Madridista kesällä hankitut Sergio Reguilónin ja Gareth Balen. Enempää täysosumia ei kuitenkaan nähty, ja peli päättyi Tottenhamin 5-0-voittoon.