Tottenham raivasi keskiviikkona ensimmäisenä joukkueena tiensä Eurooppa-liigan neljännesvälieriin kaatamalla itävaltalaisseura Wolfsbergerin maalein 4-0.

José Mourinhon ryhmä oli otteluparissa täysin ylivoimainen, sillä yhteismaalit kirjattiin pohjoislontoolaisten hyväksi peräti lukemin 8-1.

Mourinho lepuutti keskiviikon toisessa osaottelussa lukuisia avainpelaajiaan ja peräti kolme nuorta Spurs-kasvattia sai vastuuta. Yksi heistä oli vasta 16-vuotias superlupaus Dane Scarlett, joka pääsi kehiin 81. peliminuutilla.

[readmore from=Tottenham]

Scarlett ehti olla kentällä ainoastaan kaksi minuuttia, kun hän antoi maalisyötön Carlos Viniciusin 4-0 -osumaan. Hyökkääjälupaus keräsi ottelun jälkeen vuolaita kehuja portugalilaisluotsilta.

– Hän on timantti, uskomattoman potentiaalin omaava lapsi. Hän on työskennellyt monta kertaa ensimmäisen joukkueen kanssa ja se antaa hänelle erilaisen persoonallisuuden, Mourinho sanoi.

– Hän on edelleen 16, pian 17, ja uskon, että ensi kaudella hänestä tulee edustusjoukkueen pelaaja, koska hänellä on paljon lahjakkuutta. Hän on loistava pelaaja ja toivon, että kaikki hänen ympärillään menee hyvin.

Scarlett on pelannut kuluvan kauden aikana Spursin U18- ja U23 -joukkueissa yhteensä 16 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä hämmästyttävät 20 maalia. Englannin eri ikäluokkien juniorimaajoukkueissa hyökkääjä on esiintynyt kolme kertaa ja onnistunut maalinteossa kolmesti.