Tottenham katkaisi kolmen pelin tappioputkensa, kun se voitti sarjanousija West Bromwich Albionin sunnuntain ensimmäisessä Valioliiga-ottelussa Tottenham Hotspur Stadiumilla.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
Back to winning ways in the Premier League 👊

⚪ #THFC 2-0 #WBA 🟠

Tottenham hallitsi avausjakson ottelutapahtumia.

Nilkkavammasta toipunut Harry Kane täräytti pallon WBA-maalin tukipuihin vartin pelin kohdalla, jonka jälkeen hänen vasemman jalan laukauksensa viuhui hieman ohi tolpan.

West Bromin maalivahti Sam Johnstone joutui myöhemmin avausjaksolla myös torjuntatöihin, kun Kane ja Serge Aurier suuntasivat yrityksensä kohti maalia.

Aivan avausjakson lopulla Mbaye Diagne oli lähellä puskea WBA:n yllättävään johtoon, mutta Hugo Lloris piti pallon Tottenhamin kannalta maaliviivan paremmalla puolen.

Toisella puoliskolla Tottenham sai lisättyä hyökkäyksiinsä tarvitun määrän tehokkuutta.

Kun ottelua oli takana 54 minuuttia, Pierre-Emile Højbjerg pelasi Kanen läpi rangaistusalueen reunalta. Englantilaishyökkääjä otti pallon haltuun ja upotti sen vuorenvarmasti oikeaan alakulmaan. 1-0.

Kane nousi samalla Tottenhamin seurahistorian maalipörssin jaetulle kakkossijalle. Kyseessä oli hänen 208. maalinsa 317 otteluun. Kakkossijan hänen kanssaan jakaa Bobby Smith, joka teki myös 208 maalia 317 otteluun.

208 - Harry Kane has now scored 208 goals in 317 appearances in all competitions for Tottenham, making him the joint-second highest scorer in the club’s history alongside Bobby Smith (also 208 goals in 317 apps). Symmetry. #TOTWBA

Neljää minuuttia myöhemmin Tottenham osui toistamiseen, kun WBA epäonnistui pysäyttämään valkopaitojen nopean vastahyökkäyksen.

Lucas Moura purjehti läpi keskikentän ennen erinomaista pystysyöttöä Heung-Min Sonille, jonka kova laukaus meni Johnstonen käsien kautta sisään. Sonille osuma oli jo hänen 13. tällä sarjakaudella. 2-0.

Diagne oli toisellakin jaksolla West Bromin vaarallisin pelaaja, ja saikin pallon kahdesti sisään. Kummallakin kertaa hän oli kuitenkin selvästi paitsiossa, eikä maaleja voitu hyväksyä.

Tottenham piti West Bromin nollilla ja voitti ottelun 2-0.