Tottenham on ulkona Eurooppa-liigasta.

Tottenham kärsi torstain neljännesvälierien toisessa osaottelussa nöyryyttävän 0-3-tappion Dinamo Zagrebin vieraana, mikä tarkoitti sitä, että kroatialaisseura eteni otteluparista jatkoon yhteismaalein 3-2.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
Our Europa League campaign comes to an end.

🔵 #GNKD 3-0 #THFC 🟡

Tottenhamin passiivinen peliesitys oli koitua pohjoislontoolaisten kohtaloksi jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta siitä José Mourinhon miehistö selvisi ilman takaiskuja.

Toisella puoliajalla Dinamo löysi kuitenkin maalijyvänsä, kun Mislav Orsic latasi pallon upealla kierrelaukauksella oikeaan yläkulmaan tunnin pelin kohdalla.

Tottenham ei sen sijaan saanut saanut palloa millään sisään ja 83. minuutilla Dinamo onnistui jo toistamiseen.

Believe Atiemwen keskitti pallon boksiin, josta täysin vapaaksi jäänyt Orsic laukoi pallon uudelleen Hugo Lloris’n selän taakse. Yhteismaalit olivat tasan 2-2 ja jatkoaika häämötti.

2 - Mislav Orsic is the first ever player to score a brace for Dinamo Zagreb against an English side in major European competition. Shock. #UEL

Jatkoajan ensimmäisellä puoliskolla ei täysosumia nähty, mutta heti toisen jakson alussa Orsic viimeisteli hattutemppunsa suorastaan ilmiömäisellä tavalla.

[readmore from=Eurooppa-liiga]

28-vuotias kroatialaishyökkääjä lähti puolesta kentästä vauhtiin ja pujotteli peräti viiden Tottenham-pelaajan ohitse ennen tarkkaa laukausta vasempaan etukulmaan. Dinamo oli noussut takaa-ajoasemasta 3-2-johtoon.

Viisi minuuttia ennen päätösvihellystä Gareth Bale laukoi terävästi kohti maalia, mutta Dominik Livakovic venyi erinomaiseen torjuntaan. Heti perään Harry Kane pääsi laukomaan avopaikasta, mutta Dinamo-vahti ehti jälleen pallon tielle.

Tottenham oli käynnistänyt takaa-ajonsa lopulta liian myöhään ja hävisi ottelun yhteismaalein 2-3.