Liverpool ja Manchester City kohtasivat sunnuntaina Valioliigan huippuottelussa Anfieldillä. Liverpool voitti ottelun lopulta lukemin 3-1.

Ottelun alku oli todella dramaattinen. Viidennellä peliminuutilla pallo osui Liverpoolin puolustajan Trent Alexander-Arnoldin käteen. Tuomari ei kuitenkaan reagoinut tilanteeseen, vaan peli jatkui.

Minuuttia myöhemmin Fabinho pääsi laukomaan kuudentoista rajan takaa, ja pallo painui vastustamattomasti etukulmaan. Tilannetta edeltänyttä käsivirhettä tarkasteltiin videolta, mutta tuomiota ei muutettu. Ennen pallon osumista Alexander-Arnoldin käteen pallo näytti osuvan myös Cityn Bernardo Silvan käteen.

Liverpool FC

@LFC
WHAT A HIT!!!!!! STUNNING GOAL!!!

Ottelun 13. minuutilla Mohamed Salah puski kotijoukkueen jo 2-0 johtoon Andrew Robertsonin loistavasta keskityksestä. Salah vältti tilannetta ennen juuri ja juuri paitsioon joutumisen.

@LFC
That man Mo! 👑

#LIVMCI

Liverpoolin maalien jälkeen Manchester City sai otetta pelistä. Se pystyi luomaan useita maalipaikkoja. Parhaimmat paikat osuivat Sergio Agüerolle ja Angeliñolle. Kotijoukkueen maalivahti Alisson Becker torjui Agüeron yrityksen, ja Angeliñon laukaus puolestaan kilahti tolppaan.

Vierasjoukkue City piti enemmän pallon ensimmäisellä jaksolla, ja Liverpool keskittyi pääasiassa vastaiskuihin, joita se sai luotua muutamia. Roberto Firminolla oli mahdollisuus iskeä puoliajan loppupuolella kotijoukkue jo kolmen maalin johtoon, mutta Claudio Bravo torjui vieraiden maalilla keskelle suuntautuneen laukauksen.

Vieraat saivat lisää kylmää vettä niskaan heti toisen puoliajan alussa, kun Sadio Mané puski kotijoukkueen jo kolmen maalin johtoon Jordan Hendersonin upeasta keskityksestä.

Pallonhallinta oli selvästi Cityllä toisella jaksolla, mutta huippupaikoille sen oli vaikea päästä. Bernardo Silva antoi vieraille vielä toivoa kavennusmaalillaan, joka syntyi ottelun 78. minuutilla.

Kun ottelua oli pelattu 83 minuuttia, tunteet kuumenivat jälleen. Keskitystilanteessa pallo osui selvästi Liverpoolin Alexander-Arnoldin käteen, mutta tilanteesta ei vihelletty rangaistuspotkua. Tilanne tuli nopeasti, eikä reagointiaikaa ollut paljon, mutta käsi oli irti kropasta.

Tilanteen jälkeen Cityn valmentaja Guardiola oli aivan raivoissaan. Hän näytti neljännelle erotuomarille, sekä kentälle useaan otteeseen kahta sormea, tarkoittaen kahta käsivirhettä, joista kummastakaan ei vihelletty pilkkua.

Vieraat saivat vielä lopussa luotua painetta Liverpoolin maalille, mutta lisäosumia ei enää nähty.

Joukkueiden ero sarjataulukossa on nyt yhdeksän pistettä Liverpoolin hyväksi.