Leicesterin vaikeudet jatkuivat – sarjapaikasta taisteleva Bournemouth venyi yllätykseen

Putoamista vastaan taisteleva Aston Villa voitti aiemmin sunnuntaina omassa ottelussaan Crystal Palacen. Iltaottelussa pelasi toinen putoamisviivan alapuolella oleva joukkue Bournemouth, joka kohtasi sarjan neljäntenä majailevan Leicesterin.

Leicesterillä on ollut koronatauolta palaamisen jälkeen vaikeaa. Ennen illan ottelua se oli voittanut kuudesta pelistään Valioliigassa vain kaksi, ja sunnuntain jälkeen saldoksi tuli kaksi voittoa seitsemästä pelistä.

Bournemouth nimittäin venyi yllätysvoittoon numeroin 4−1 ja teki säilymistaistelusta entistä jännittävämmän.

Suorasta paikasta ensi kauden Mestarien liigaan taisteleva Leicester siirtyi ottelussa johtoon, kun maalitykki Jamie Vardy osui 23. peliminuutilla. Tauolle mentiin Leicesterin johtoasemassa.

Runsaan tunnin pelin jälkeen tapahtui toden teolla. Ensin Junior Stanislas tasoitti pelin rangaistuspotkusta 65. minuutin kohdalla. Tästä kului vain kaksi minuuttia, kunnes Dominic Solanke vei Bournemouthin johtoon.

Heti maalin jälkeen Leicesterin puolustaja Çağlar Söyüncü suivaantui Callum Wilsonille maalin jälkitilanteessa ja potkaisi tätä suoran punaisen kortin arvoisesti. Erotuomari teki päätöksen VAR-järjestelmän avustuksella.

Vajaalla pelannut Leicester ei onnistunut kääntämään peliä enää itselleen, vaan Bournemouth meni menojaan. Bournemouth siirtyi jo 3−1-johtoon Jonny Evansin omalla maalilla.

Tämäkään ei Bournemouthille vielä riittänyt, vaan Solanke viimeisteli illan toisella osumallaan loppulukemiksi 4−1, kun peliä oli takana 87 minuuttia.

Sarjan tyvipäässä säilymistaistelu on nyt erittäin mielenkiintoinen. Norwich on jo pudonnut varmuudella Mestaruussarjaan, mutta Bournemouth on vain kolme pistettä viivan yläpuolella olevia West Hamia ja Watfordia perässä. Aston Villa hengittää Bournemouthin niskaan pisteen päässä.

Bournemouthille voitto oli ensimmäinen koronatauon jälkeen. Se katkaisi samalla yhdeksän pelin voitottoman putkensa. Joukkueella on jäljellä kolme peliä, joissa vastaan asettuvat Manchester City, Southampton ja Everton.