West Ham onnistui nappaamaan kolme elintärkeää pistettä, kun se kaatoi keskiviikko-iltana Chelsean paikalliskamppailussa. Värikkäiden vaiheiden jälkeen ottelu päättyi lopulta 3-2.

West Ham United

@WestHam
Three. Huge. Points.

GET IN THERE!!!!

#WHUCHE

Ottelun ensimmäinen huippupaikka osui kotijoukkueen Michael Antoniolle, mutta hänen laukauksensa boksin sisältä painui niukasti takatolpan ohi. Vähän myöhemmin Christian Pulisic oli lähellä viedä Chelsean johtoon, mutta boksin rajalta lähtenyt laukaus meni vähän ohi maalin.

Kun kamppailua oli pelattu 35. minuuttia kotijoukkue sai kulmapotkusta pallon maaliin sekavan tilanteen päätteeksi. Pitkän VAR-tarkastuksen jälkeen osuma kuitenkin hylättiin paitsiona. Antonio makasi maassa, kun Tomáš Souček laukoi pallon maalin edestä verkon perukoille. Antonio oli kuitenkin paitsioasemassa, ja hänen katsottiin vaikuttaneen peliin.

Viisi minuuttia myöhemmin Chelsea siirtyi johtoon rangaistuspotkusta. Issa Diop kaatoi Pulisicin rankkarin arvoisesti, ja Willian iski pallon varmasti maaliin.

12 - Willian is the first player to score a Premier League goal in every month of the year. Diarise.

West Ham tuli kuitenkin vielä avausjakson lisäajalla ottelussa tasoihin, kun Souček puski kulmapotkusta pallon maaliin.

Kotijoukkue siirtyi ottelussa johtoon toisen puoliajan alussa, kun Antonio pääsi siirtämään pelivälineen aivan vapaasti maalin edestä verkkoon Jarrod Bowenin mainiosta esityöstä.

29/29 - All 29 of Michail Antonio's Premier League goals have been scored from inside the box; among current PL players, only Gabriel Jesus has a larger 100% record (37/37). Territory.

Kun ottelua oli pelattu noin tunti, rupesi Chelsea ottamaan peliä haltuunsa muutaman vaihdon jälkeen. Lopulta hallinta tuotti tulosta 71. minuutilla, kun Willian laukoi vapaapotkusta komeasti pallon maaliin tolpan kautta. Vapaapotkun hankki loistavan pelin pelannut Pulisic.

Pulisicilta oli vielä tasoitusmaalin jälkeen hyvä paikka siirtää vieraat johtoon, mutta tempokuljetuksen päätteeksi lähtenyt laukaus viuhui niukasti etutolpan ohi.

Kesken Chelsean hallinnan West Ham pääsi vastahyökkäykseen 89. minuutilla, ja vaihdosta kentälle tullut Andriy Yarmolenko pääsi vapaasti kuljettamaan pallon kanssa boksiin, ja laukoi pallon komeasti takakulmaan. Lisäosumia kamppailussa ei enää nähty.

@WestHam
YARMOOOOOOOOOOOOOOOO!

#WHUCHE 3-2 (89)

Voitto oli West Hamille erittäin tärkeä putoamistaistelussa. Chelsean tappio puolestaan kelpasi Leicesterille, Manchester Unitedille sekä Wolverhamptonille ajatellen taistelua Mestarien liigan paikoista.

Chelsea on pystynyt viimeiseen kuuteen keskinäiseen kamppailuun kaatamaan West Hamin ainoastaan kerran. Myös kauden aiempi valioliigakamppailu päättyi Hammersin juhliin Stamford Bridgellä, kun se haki kolme pistettä lukemin 1-0.