Liverpool murskasi Atalantan Mestarien liigan lohkovaiheen kamppailussa tiistaina peräti 5-0.

Liverpool aloitti ottelun pirteästi, ja hurjassa vireessä olleella Diogo Jotalla oli hyvä maalipaikka jo kamppailun toisella minuutilla. Avauskympin aikana myös Sadio Mané oli lähellä onnistumista, mutta kotijoukkue säästyi vielä tuolloin takaiskulta.

Kun ottelua oli pelattu 16 minuuttia, vieraiden kova painostus lopulta palkittiin. Jota sai hyvän syötön boksin sisään Trent Alexander-Arnoldilta ja pääsi kasvotusten Atalanta-vahti Marco Sportiellon kanssa. Kotijoukkueen puolustuksen repimisestä huolimatta portugalilainen onnistui nostamaan pallon taidokkaasti takakulmaan.

Liverpool hallitse kenttätapahtumia avausjaksolla, mutta myös kotijoukkueella oli muutama hyvä maalipaikka. Paras mahdollisuus siunaantui hyökkääjä Luis Murielille, mutta hän ei kuitenkaan paikassaan onnistunut.

Kesken kotijoukkueen lievän painostuksen Jota iski illan toisen osumansa komealla tavalla. Portugalilainen sai hyvän syötön boksiin Joe Gomezilta, otti pallon upeasti rinnalla haltuun, ja laukoi pelivälineen vastustamattomasti etukulmaan.

Mané oli ratkaista pelin punapaidoille 35. minuutilla, mutta Sportiello venyi mielettömään torjuntaan ja piti italialaiset vielä pelissä mukana. Tauolle mentiin vieraiden kahden maalin johtoasemassa.

Lopullinen ratkaisu nähtiin kuitenkin heti toisen jakson alussa. Atalantan kulmapotkun jälkeen vieraat käynnistivät nopean vastahyökkäyksen, josta Mohamed Salah pääsi puolittain karkuun ja laukoi pallon komeasti maaliin.

Vain pari minuuttia myöhemmin verkko heilui jälleen kotijoukkueen päädyssä. Maalintekijänä kunnostautui tällä kertaa Mané.

Jota kruunasi iltansa hattutempulla 54. minuutilla. Portugalilainen pääsi kotijoukkueen puolustukselta karkuun, ohitti maalivahdin, ja siirsi pelivälineen tyhjään maaliin.

Wolverhamptonista syyskuussa saapunut portugalilaiskärki on aloittanut Liverpool-uransa hurjalla tahdilla. Kymmenessä kamppailussa hän on iskenyt peräti seitsemän osumaa. Jota on onnistunut maalinteossa nyt neljässä ottelussa putkeen.

10 – Diogo Jota has scored @LFC's 10th hat-trick in the European Cup/Champions League, the ninth different player to do so for the club, with only Graeme Souness doing so on more than one occasion. Illustrious. #UCL

Michael Reid

@michael_reid11
Diogo Jota's seven goals is the most by any player in his first 10 appearances for Liverpool since Robbie Fowler in 1993 (10). #LFC #ATALIV

Viidennen maalin jälkeen Liverpool hölläsi hieman jalkaa kaasulta, ja Atalanta sai useammankin huippupaikan, mutta tolppaa lähemmäksi se ei kuitenkaan päässyt.

Liverpoolin käskijälle Jürgen Kloppille voitto maistui varmasti erityisen hyvälle, sillä saksalaismanageri oli hävinnyt ennen tiistaita jokaisen ottelunsa valmennusurallaan Italiassa.

5 - Jürgen Klopp has lost all five of his away UEFA Champions League matches in Italy, losing to Napoli (3), Juventus and Roma; only Alex Ferguson (6) has lost more away Champions League games in Italy than Klopp.
Difficile. #ATALIV

Liverpool johtaa lohkoa kolmen pelatun ottelun jälkeen puhtaalla pelillä. Atalanta ja Ajax ovat keränneet molemmat neljä pistettä, ja tanskalaisseura Midtjylland on vielä ilman pisteitä.