Vajaamiehinen Arsenal piti pintansa Leedsin vieraana – maalikehikot olivat koetuksella

© Kuva: Getty Images

Leeds ja Arsenal pelasivat sunnuntaina 0-0-tasapelin Valioliigassa.

Ottelun alkuhetket olivat hakemista kummaltakin joukkueelta. Pitkät pallonhallintajaksot ja maalintekoyritykset olivat harvassa. Ensimmäinen kunnon yritys nähtiin 10. minuutilla, kun Arsenalin Dani Ceballos haki ratkaisua rangaistusalueen tuntumasta. Veto viuhui kuitenkin ohi.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Arsenal kävi jo lähempänä maalintekoa, kun Nicolas Pépén epäonnistunut keskitys kimposi ylärimasta takaisin peliin.

Avausjakson edetessä peli siirtyi enemmän ja enemmän Leedsin haltuun. Arsenal oli ajoittain kovankin paineen alla, mutta se selvisi ensimmäisestä puolikkaasta kuivin jaloin.

Tauolle mentäessä Leedsillä oli 13 maalintekoyritystä ja Arsenalilla viisi, mutta yksikään vieraiden laukauksista ei ollut suuntautunut maalia kohti.

Arsenal joutui heti toisen jakson alussa alivoimalle. Pépé pimahti pahemman kerran pallottomassa tilanteessa ja puski Leedsin Ezgjan Alioskia otsaan. Kontakti ei ollut kova, mutta tietysti sääntöjen vastainen. Erotuomari tarkisti tilanteen nopeasti videolta ja kaivoi taskustaan Pépélle punaisen kortin.

Vierasjoukkue joutui vetäytymään syvälle omalle puoliskolleen ja hakemaan ratkaisuja tilaisuuden tullen vastahyökkäyksillä. Leeds jatkoi vyörytystään, mutta sillä oli vaikeuksia murtaa matalaa puolustusta. Lisäksi Arsenalin maalivahti Bernd Leno oli todella hyvällä pelipäällä.

Leeds kokeili ajoittain onneaan myös kaukolaukauksilla. Lähimpänä kävi vaihdosta sisään tullut Rodrygo, jonka laukaus osui ylärimaan.

Arsenalin Bukayo Sakalle tarjoutui mahdollisuus ratkaista ottelu, kun Héctor Bellerín pelasi hänet läpiajoon. Saka yritti vielä ohittaa maalivahti Illan Meslierin, mutta ranskalaistorjuja hoiti tilanteen maltilla ja torjui nuorukaisen vedon. Hetkeä myöhemmin Patrick Bamford puski toisessa päädyssä tolppaan.

Leedsin Raphinha täräytti vielä lisäajan viimeisellä minuutilla pallon tolppaan, mutta lähemmäksi maalintekoa ei ottelussa päästy.

Kummatkin joukkueet ovat nyt pelanneet yhdeksän ottelua. Leeds on kerännyt omistaan 11 pistettä ja Arsenal kaksi enemmän. Tykkimiehet löytyy taulukosta 11. sijalta ja Leeds 14. sijalta.