Leeds ja West Ham kohtasivat perjantai-illan ainoassa Valioliigan ottelussa. Kamppailusta oli lupa odottaa viihdyttävää, ja sellainen kohtaaminen saatiinkin.

Jo pelin alku tarjoili kosolti jännitystä. Leeds sai pallon heti kahden minuutin jälkeen rangaistuspisteelle, kun West Hamin maalivahti Łukasz Fabiański kaatoi maalipaikkaan karanneen Patrick Bamfordin.

Leedsin pilkkua asettui ampumaan Mateusz Klich. Fabiański kuitenkin voitti puolalaisten taiston torjumalla Klichin laukauksen alakulmasta. Rehellisyyden nimissä Klichin laukaus oli surkea, sillä se suuntautui maata pitkin hieman liian keskelle ja oli myös ponnettomuutensa takia helppo torjuttava.

VAR kuitenkin puuttui peliin. Videojärjestelmä osoitti West Ham -vahdin olleen ulkona maaliviivaltaan Klichin laukauksen lähtiessä, joten Klich sai yrittää uudestaan. Toisella kertaa pallo meni verkkoon ja maali hyväksyttiin.

Peli eteni Leedsin johdossa, mutta West Ham pystyi muuttamaan pelin kulkua, kun joukkue sai kulmapotkun runsaan puolen tunnin kohdalla. Tomáš Souček puski, ja pallo ylitti selvästi maaliviivan ennen Leedsin puolustuksen purkua. Peli oli 1−1.

Leeds oli lähellä saada toisen rangaistuspotkunsa avausjakson lopulla. Pallo osui boksissa kahteen otteeseen samassa tilanteessa Angelo Ogbonnan käteen, mutta Ogbonnan ei katsottu tehneen käsivirhettä.

8 - The first half between Leeds (5) and West Ham (3) saw eight shots on target recorded - only Aston Villa's 7-2 win versus Liverpool has seen more attempts on target in the first half of a Premier League game this season (12). Value.

Tauolle siirryttiin tasatilanteessa. Toisella jaksolla alkoi West Hamin myllytys, ja lontoolaiset hallitsivat toista puoliaikaa luoden mahtavia maalintekopaikkoja. Pablo Fornals laukoi kerran täpärästi ohi, ja pian tämän jälkeen Leedsin veskari Illan Meslier venyi huikeaan torjuntaan West Hamin yritettyä johtomaalia.

West Hamin sankariksi ja ansaitun voiton ratkaisseeksi pelaajaksi nousi lopulta Ogbonna 80. minuutilla. Italialainen puski upeasti joukkueensa voittomaalin, ja David Moyesin ryhmä haki täten kolme pistettä sitkeältä Marcelo Bielsan Leedsiltä 2−1-voitolla.

West Ham nousi voitollaan sarjassa viidenneksi. Leeds jatkaa sijalla 14.