Crystal Palace haki maanantai-iltana Amex Stadiumilta täydet kolme sarjapistettä kukistamalla Brightonin maalein 1-2.

Crystal Palace F.C.

@CPFC
THE PALACE

Mikäli yllä oleva upotus ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.

Ottelun avausjakso oli Brightonin hallintaa, mutta jakson ainoasta maalista vastasi Crystal Palace.

Peliä oli takana 28 minuuttia, kun Palace lähti nopeaan vastahyökkäykseen oikealta laidalta. Jordan Ayew repi ja raatoi itsensä irti Brighton-puolustukselta ja pelasi pallon maalin edustalle Jean-Philippe Matetalle. Palacen tuore hyökkääjähankinta ei jättänyt maalipaikkaansa käyttämättä, vaan taituroi pallon vastustamattomalla tavalla kantapäällään ohi hölmistyneen Brighton-vahti Robert Sanchezin. Ranskalaishyökkääjän ensimmäinen valioliigamaali oli eittämättä yksi kuluvan kauden komeimmista osumista. 0-1.

Jean-Philippe Mateta has scored his first Premier League goal with his first shot on target in the competition.

It was Crystal Palace’s first shot of the game.

Toisella jaksolla kentällä tuntui olevan vain yksi joukkue, ja se oli Brighton.

Ansaittu tasoitusmaali nähtiin heti toisen jakson alkuun, kun pallo pomppi maalinedusruuhkan jälkeen onnekkaasti Joël Veltmanille, joka jysäytti Matetan tavoin Amex Stadiumin maanantai-illassa valioliigauransa avausmaalin. 1-1.

Joel Veltman scores his first Premier League goal for Brighton in his 19th appearance.

A night for firsts at The Amex this evening.

Brighton loi läpi toisen puoliajan maalipaikkoja liukuhihnalta, yhteensä peräti 19 kappaletta, mutta Palace selvisi ilman toista takaiskua kuin ihmeen kaupalla. Osuutta asiaan lienee maanantaipeikolla, joka on riivannut Brightonia läpi valioliigahistorian.

8 - Brighton have never won a Premier League game on a Monday (D6 L2) – only Hull City (10) have played more games on this day of the week without ever winning in the competition’s history. Ominous. #BHACRY

Lopulta Brightonille jäi ottelusta pelkkä luu käteen. Crystal Palace loi toisen jakson toisen maalipaikkansa lisäajan viidennellä minuutilla ja käytti sen hyödykseen. Andros Townsendin keskitys tavoitti Christian Benteken, joka jysäytti upean volleyn maalin oikeaan alakulmaan. 1-2.

Palacelle voitto oli pelitapahtumiin nähden kuin lottovoitto. Ottelun maalipaikat kirjattiin Brightonin hyväksi peräti 25-3 ja pallonhallinta prosentein 75-25.

⚽ Benteke

Christian Benteke wins the game in stoppage time for Crystal Palace.

Voitto nosti Palacen Valioliigan sarjataulukossa sijalle 13. Brighton jatkaa sarjassa sijalla 16.