Manchester City on nyt voittanut 14 ottelua putkeen kaadettuaan sunnuntaina Liverpoolin Valioliigassa 4-1 vieraskentällä.

Your City line-up for Anfield! 💙

XI | Ederson, Cancelo, Dias, Stones, Zinchenko, Rodrigo, Gundogan, Bernardo, Mahrez, Foden, Sterling (C)

SUBS | Steffen, Jesus, Laporte, Torres, Mendy, Fernandinho, Garcia, Doyle, Bernabe

⚽️ @HaysWorldwide
🔷 #ManCity

Ottelun ensimmäinen varoitus annettiin Liverpoolille jo parin minuutin jälkeen, kun Thiago Alcântara liukui sääntöjen vastaisesti İlkay Gündoğanilta jalat alta. Gündoğania hoivattiin hetki kentällä, mutta saksalaispelaaja pystyi jatkamaan peliä.

Isot panokset näkyivät todella tarkkana pelaamisena kummassakin päädyssä. Ensimmäisen 20-minuuttisen aikana ei päästy laukomaan kertaakaan kohti maalia.

Liverpoolin ensimmäinen maalintekoyritys oli heti todella vaarallinen. Trent Alexander-Arnoldin nappikeskitys tavoitti Sadio Manén, joka sai hyvän osuman palloon. Pusku lähti voimalla senegalilaisen päästä, mutta meni hieman maalin yli.

Hetkeä myöhemmin Cityn maalivahti Ederson Moraes joutui ensimmäistä kertaa torjuntatöihin. Roberto Firmino latasi komean puolivolleyn kohti yläkulmaa, mutta Ederson hoiti tilanteen hienosti.

Citylle vihellettiin pilkku reilun 35 minuutin jälkeen, kun Raheem Sterling pujotteli Liverpoolin boksiin ja joutui kaadetuksi. Rangaistuspotkua asettui ampumaan Gündoğan, jonka laukaus karkasi riman yli.

@Squawka_Live

Ilkay Gündogan misses a first half penalty for Man City after Fabinho had brought down Raheem Sterling.

Gündoğan paikkasi kuitenkin erheensä heti toisen jakson alussa. Sterling leikkasi jälleen laidaltaan vaarallisesti sisään ja antoi pallon Phil Fodenille, joka laukoi nopeasti. Alisson Becker venyi ensimmäisen yrityksen tielle, mutta irtopallo tuli Gündoğanille, joka hoiti homman loppuun. 0-1.

Toinen jakso eteni pitkään Cityn komennossa, mutta runsaan tunnin jälkeen vieraiden päädyssä sattui ja tapahtui. Vuorenvarmasti esiintynyt Rúben Dias toilaili haltuunottonsa kanssa ja menetti pallon Mohamed Salahille, jonka hän lopulta kaatoi rangaistusalueella. Salah veti itse pilkun ja toi Liverpoolin tasoiihin. 1-1.

B/R Football

@brfootball
Mo Salah hasn’t missed a penalty for Liverpool since October 2017 ⚽️

John Stones luuli jo vieneensä Cityn takaisin johtoon 71. minuutilla, kun hän jatkoi pallon sisään Fodenin keskityksestä, mutta paitsioliputus pelasti Liverpoolin.

Hetkeä myöhemmin Cityn toista maalia ei vienyt pois enää mikään. Alisson avasi parikin kertaa kehnosti ja City pääsi hyökkäämään vastaan. Foden eteni pelivälineen kanssa boksiin ja tarjoili pallon maalin edustalle Gündoğanille, joka ohjasi sen yläriman kautta sisään. 1-2.

Alissonin painajainen jatkui vain pari minuuttia myöhemmin. Brassitorjuja syötti pallon jälleen suoraan Cityn pelaajalle ja vieraat pääsivät rokottamaan. Foden tarjoili pallon Sterlingille, jonka tarvitsi vain puskea se tyhjään verkkoon. 1-3.

Foden laittoi itse ottelun lopullisesti pakettiin 83. minuutilla. Nuorukainen haki vasemman jalkansa boksissa vapaaksi ja tykitti hirmuisan kudin sisään. 1-4.

20y 255d - Phil Foden is the youngest player to score and assist in a Premier League game against Liverpool at Anfield. Stardom.

Manchester City jatkaa sarjakärjessä viiden pisteen erolla Manchester Unitediin, joka on pelannut ottelun enemmän. Liverpool jatkaa taulukossa neljäntenä, mutta se on jo kymmenen pistettä jäljessä Cityä.