Merseysiden derby pelattiin lauantai-illan kärkeen. Se jatkoi Liverpoolin ankeita aikoja muutamallakin tavalla.

Evertonin edellinen voitto Anfieldilta oli tullut vuonna 1999, mutta nyt joukkue haistoi veren naapurista – pisteet matkasivat vieraiden mukaan lukemin 0-2.

Ensimmäisen kerran pallo lensi lähellä isäntien maalia vain 30 sekunnin pelin jälkeen, kun Ozan Kabak purki Evertonin avauspotkun yli päätyrajan. Kulmapotku ei kuitenkaan tuottanut Alissonille konkreettisia töitä.

Kolmannella minuutilla siniset olivat kuitenkin jo johdossa. Isäntien epämääräinen pelaaminen oman kolmanneksen rajoilla kostautui, ja Richarlison pääsi James Rodríguezin läpisyötön jälkeen rokottamaan vasemmalle alas, 0-1.

Everton

@Everton
WHAT. A. START.

James Rodriguez plays in Richarlison with a perfect pass and it's a cool finish into the bottom corner inside the opening three minutes. GET INNNNN!!

🔴 0-1 🔵 #LIVEVE

Everton

@Everton
BOOOOMMMM!!! RICHARLISON! 🙌

3 - Richarlison's third minute goal is Everton's second-fastest Premier League goal scored against Liverpool, behind only Olivier Dacourt's first minute strike in April 1999. Rapid.

13 minuutin pelin jälkeen Kabak oli tarjoilla vieraille loistopaikan toiseen osumaan, arvioimalla alimpana pelaajan pallon lentoradan väärin. Tällä kertaa virheestä ei rokotettu.

Oltiin lähellä 20 minuutin täyttymistä, kun Liverpool sai vieraansa ensi kertaa ahtaalle. Jordan Henderson pääsi pamauttamaan boksin rajalta ulkosyrjällä lujaa – etunimikaima Pickford venytti sormensa tolpaan juureen tielle. Pian tämän jälkeen Trent Alexander-Arnold pääsi pommittamaan vastaavilta etäisyyksiltä, hieman yli.

25. minuutilla Liverpoolin loukkaantumiskaaos näytti pahenevan entisestään. Hendersonin polvi näytti pettävän kapteenin alta tilanteessa, jossa tämä juoksi Aboulaye Doucouréa karkuun. Konkari kuitenkin palasi peliin pienten huoltotoimien jälkeen. Paria minuuttia myöhemmin oli annettava periksi; Nathaniel Phillips otti 30-vuotiaan paikan – topparina. Ei ihme, että kamera poimi kentän laidalta hupparinsa sisään kaivautuneen Virgil van Dijkin epäuskoisen reaktion.

🤕 Joel Gomez

❌ Liverpool are now without their five first choice centre-backs after Henderson's injury.

Live updates ⤵

#bbcfootball #LIVEVE

Seamus Coleman pääsi yrittämään johdon tuplaamista puskulla läheltä puolen tunnin jälkeen – Alisson oli täsmälleen oikeassa kohdassa ja tyrkkäsi pallon väljemmille vesille.

Liverpool löysi jonkinlaisen otteen pelistä avauspuolikkaan edetessä, eikä sillä hyökätessään hätää ollutkaan. Jokainen Toffees-hyökkäys sen sijaan tuotti pientä huolta.

Sinetti pilkulta

Liverpool jatkoi pelin kahvassa toisen puoliskon alussa, ja oli Richarlisonin selkeästä paitsioasemasta tekemää maalia lukuunottamatta lähempänä muuttaa lukemia taululla. Punaiset vaikuttivat, ainakin väläyksittäin, viime kauden mestarijoukkueelta.

Evertonin puolustaminen ei ollut kauneinta katsottavaa, mutta se vaikutti pitävän – tunti täyttyi sinisten johtaessa edelleen. Andre Gomesin peli päättyi lopulta vaihtoon, tämän otettua varoituksen jo ensimmäisellä ottelupuoliskolla – sisään Gylfi Sigurdsson.

Pian islantilaisen kentälle tulon jälkeen Carlo Ancelotti teki myös toisen vaihdon – kuntoutunut Dominic Calvert-Lewin otti Rodríguezin paikan. Samalla kotijoukkueen Curtis Jones teki tilaa Xherdan Shaqirille.

65. minuutilla tasoitusta haisteltiin jälleen. Georginio Wijnaldum pelasi keskelle Sadio Manélle, joka jatkoi Alexander-Arnoldille suoraan juoksuun. Tämän veto kuitenkin reippaasti ohi takakulman.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Mohamed Salah pääsi yrittämään Pickfordin ohitusta vajaan metrin päästä, Shaqirin siirrosta – tuloksetta. Egyptiläinen haki tilannetta seuranneesta hyökkäyksestä jo toistamiseen pienen hetken sisällä etua räikeällä heittäytymisellä.

10 minuuttia ennen täyttä aikaa Everton ratkaisi pelin. Liverpoolin puskiessa päälle Tom Davies pääsi vapautamaan Richarlisonin nousuun. Tämä löysi Calvert-Lewinin, joka ehti kaksin Alissonin kanssa. Brasilialainen torjui, mutta takaa Alexander-Arnold kompuroi hyökkääjän kumoon – rangaistuspotku. Sigurdsson ampui jääkylmästi vasempaan alakulmaan, 0-2.