Chelsea eteni FA Cupin finaaliin kaadettuaan lauantai-iltana Wembleyllä Manchester Cityn maalein 1-0.

Chelsea FC

@ChelseaFC
FT. COME ON!!! 💙 WE'RE IN THE FA CUP FINAL!!! 🎉

Maalittomalla avausjaksolla molemmat joukkueet pelasivat varovasti ja maalipaikat olivat vähissä. Chelsea hallitsi ottelua ensimmäisen puolituntisen ajan ja oli lähempänä maalintekoa.

Chelsean laitahyökkääjä Hakim Zieych laukoi pallon City-maaliin jo viidennellä peliminuutilla, mutta tilannetta oli edeltänyt paitsio.

Chelsean toinen ”läheltä piti -tilanne” nähtiin 18. peliminuutilla. Ben Chilwell sai oikealta laidalta loistavan keskityksen boxin sisään, mutta laitapuolustajan volley karkasi hiuksenhienosti ohi maalin.

Jakson puhuttavin tilanne nähtiin Fernandinhon ja Mason Mountin välillä. City-kippari kaatoi kaksinkamppailutilanteessa Mountin kentän pintaan ja kävi tämän jälkeen täysin turhaan kopauttamassa nappulakengällään englantilaispelaajaa naamaan. Fernandinho ei saanut tilanteesta edes keltaista korttia.

Mikäli alla oleva video ei näy, voit katsoa sen tästä.

ESPN FC

@ESPNFC
Did Fernandinho get away with one here? 👀

Cityn kannalta toinen puoliaika alkoi murheellisesti. Ensin Kevin De Bruyne joutui jättämään kentän nilkkavamman vuoksi, ja vain hetkeä myöhemmin Chelsea siirtyi johtoon.

Peliä oli takana 55 minuuttia, kun Mount antoi pystysyötön vasemmalle laidalle Timo Wernerille, joka väläytti nopeuttaan ja karkasi City-puolustukselta. Werner syötti pallon maalin eteen vapaaksi jääneelle Ziyechille, jolla oli helppo työ siirtää peliväline maaliin. 1-0.

GOAL

@goal
⚽ Ziyech
🅰 Werner

Chelsea strike first ⚡ #FACup

Viisi minuuttia myöhemmin Ziyech oli lähellä onnistua jo toistamiseen maalinteossa, mutta City-vahti Zackary Steffen piti pelin elossa loistavalla jalkatorjunnallaan.

City pääsi loppua kohden paremmin peliin mukaan ja haki kiivaasti tasoitusmaalia. Vaarallisimmat paikat se sai erikoistilanteista, joissa Rúben Dias aiheutti kerta toisensa jälkeen päänvaivaa Chelsea-puolustukselle. Portugalilaistopparin ruuti oli kuitenkin märkää.

Chelsea puolusti johtoasemaansa mallikaasti aina päätösvihellykseen asti ja piti Cityn maalisarakkeen nollissa. Näin ollen Thomas Tuchelin ryhmä eteni FA Cupin finaaliin, jossa vastaan asettuu joko Leicester tai Southampton.

Citylle tappio merkitsi sitä, että haaveet historiallisesta neljästä pokaalista kaatuivat. Pep Guardiolan miehistöllä on kuitenkin vielä mahdollisuus voittaa Valioliiga, Mestarien liiga sekä Liigacup.