Tottenham nousi tappiolta Valioliigan kuudennelle sijalle

© Kuva: Getty Images

Tottenham isännöi Southamptonia sekavassa tilanteessa keskiviikkoiltana. Sekavaa on ollut sekä koko eurooppalaisessa jalkapallossa, että erityisesti Spursissa. Samaan aikaan, kun seura oli yhtenä kuudesta englantilaistahosta menossa sittemmin jo romahtaneeseen rahaliigaan, antoi se potkut managerilleen José Mourinholle. Kotijoukkuetta luotsasi nyt ensi kertaa vasta 29-vuotias Ryan Mason.

Mason sai valioliigamanageriuralleen voittoisan alun, lopputuloksella 2-1.

Valkoiset lähtivät otteluun lisäksi ilman talismaaniaan Harry Kanea. Maajoukkuekärki loukkaantui viime kierroksen Everton-ottelussa, ja hänen osallistumisensa myös sunnuntaina pelattavaan Liigacupin finaaliin on epätodennäköistä.

Puoli tuntia pelattiin maaleitta, sitten iski Danny Ings. Saints-tykin pusku kulmapotkutilanteesta oli liki täydellinen, ja painui oikean tolpan kautta verkkoon.

Spurs sai jakson lopulla vielä sekaannusta aikaan Saints-maalille, mutta osallistui sekoiluun yhtä paljon kuin vieraiden puolustus; pallot enimmäkseen taivaan tuuliin.

Toisen jakson alkupuolella avainpelaajien kestävyyttä koeteltiin. Ensin Lucas Moura väänsi polveaan, ja brasilialaista hoidettiin kentällä pitkään. 55. minuutilla puolestaan vieraiden riveistä putosi todella tärkeä palanen; ottelun toistaiseksi ainoan osuman iskenyt Ings. 28-vuotias painoi penkille päästyään ison jääpussin vasten takareittään.

60. minuutilla Gareth Bale laittoi Sandstormin soimaan tyhjällä stadionilla. Walesilainen sai paluupallon boksissa, ja sijoitti sen kiertäen ohi kolmen kenttäpelaajan ja Alex McCarthyn takakulmaa; 1-1.

Southampton tuntui Ingsin loukkaantumisen jälkeen menneen ensin paniikkiin, sitten lukkoon. Spursin johto-osuma heti tasoituksen perään ollut kaukana, ja paikkaa siihen tarjoiltiin toistuvasti pitkän aikaa.

75. minuutilla Sergio Reguilon tarjoili pallon Son Heung-Minille, joka pääsi upottamaan sen lähes tarkalleen rangaistuspilkun kohdalta alanurkkaan. Lucas Moura oli kuitenkin tilanteessa paitsiossa – maali hylättiin.

86. minuutilla pallo kävi kahdenkin Saints-pelaajan kädessä kulmapotkutilanteessa. Näistä ei edes VAR-tarkasteluun edetty toisin kuin jatkotilanteessa Moussa Djenepon ajettua purkuyrityksessään Reguilonin jaloille. Erotuomari David Coote nosti Dejenepolle ensin kortin, ja osoiti vapaapotkua aivan laatikon rajalta. Videon perusteella rikkeen päätettii kuitenkin tapahtuneen rajan sisäpuolella.

Son pilkulle, pallo keskeltä sisälle, katsomossa henkeään pidätelleen Kanen helpotukseksi.

Tottenham nousi voitollaan kuudenneksi, ohi Liverpoolin. Se on kuitenkin pelannut ottelun viime kauden mestaria enemmän, ja kaksi peliä enemmän kuin kahdeksannella sijalla, nyt nejä pistettä Spursia jäljessä.