Huolimatta Tottenham- ja Manchester United -leirien näkemyksistä, pelattiin Valioliigan varsinainen huippuottelu sunnuntaina Lontoossa West Hamin ja Leicesterin välillä.

Sarjan kolmos- ja viitospaikoilta peliin lähteneet joukkueet tarjoilivat näytelmän, jonka käsikirjoitus alkaa isäntien osalta tuntua jo tutulta. Loppuluvut 3-2.

Squawka Live

@Squawka_Live
400 Premier League games and counting for Mark Noble. ⚒

Reece

@BigReeceyT
James Maddison, Ayoze Perez & Hamza Choudhury are all out of todays matchday squad against West Ham on disciplinary grounds according to several reports.

Ottelun alku mentiin vieraitten määräämässä tahdissa. Vaikka pallonhallinta suhteellisen tasoissa olikin, oli Leicesterin hyökkäyksissä aivan erilaista juonta kuin kotijoukkueen yritelmissä.

Juuri ennen 20 minuutin täyttymistä West Ham sai kuin varkain hyvän paikan johto-osumaan. Hyvin pirteästi otteluun tulleen Arthur Masuakun keskitys lensi vapaaseen kulmaan maalin edustalle, ja Jarrod Bowen tavoitteli jatkoa sisään. Lopputuloksena kuitenkin vain Bowenin liukuminen ikävän näköisesti päin tolppaa.

Irons meni johtoon 29. minuutilla – onnistujana jälleen kerran hämmästyttävää uutta tulemista tekevä Jesse Lingard. Vedossa boksin rajalta oli toki hieno kierre, mutta myös valtaisan reiän alakulmaan jättänyt Kasper Schmeichel saa miettiä omaa sijoittumistaan ankarasti.

Lehtereiltä ottelua seurasi loukkaantuneen Ricen lisäksi myös A-maajoukkuevalmentaja Gareth Southgate.

SPORTbible

@sportbible
Shouldn't even be a debate whether this guy is going to the Euros now 😤

Lingard sai myös toisen osuman nimiinsä ennen taukoa. Issa Diop nosti pallon oman boksinsa rajoilta yli koko Leicester-miehistön, Bowenin jalkaan. Tämä jatkoi Lingardille, joka pääsi napauttamaan lukemat 2-0 tyhjänä ammottavaan verkkoon.

Brendan Rodgersille jäi tauolle mietittävää, siitä huolimatta että West Ham johti ”vain” 2-0. Edellisissä liigapeleissään joukkue on vienyt ensin Arsenalia, sitten Wolvesia jo luvuin 3-0, kunnes joutunut perääntymään.

Guardian sport

@guardian_sport
Half-time: West Ham United 2-0 Leicester City theguardian.com/football/live/…

Joko taas?!

Mitä ikinä Foxes-manageri tauolla sanoikaan, puheiden vaikutus ei ollut joukkueen kannalta toivottava. Bowen muutti lukemiksi jo 3-0, vain kolmea minuuttia tauosta. Kyseessä oli kolmas kerta kolmeen valioliigaotteluun, kun Irons johti vastustajaansa mainituin luvuin.

Ticket Huddle

@TicketHuddle
No West Ham player has been involved in more Premier League goals this season than Jarrod Bowen (12).

⚽️ 8 goals
🅰️ 4 assists

Level with Michail Antonio.

Ottelun alkuminuuttien jälkeen Leicester sai ottelusta edes vähän otetta vasta yli tunnin pelin, ja kahden pelaajavaihdon jälkeen. Lukasz Fabianski isäntien maalilla sai katsekontaktia palloon ilman kaukaisuuteen tähyilyä muutamaan otteeseen, joutumatta kuitenkaan todellisiin vaikeuksiin.

70. minuutilla vieraat tulivat kuin tulivatkin vielä peliin mukaan, Kelechi Iheanachon maalilla. Joukkueensa parhaimmistoon kauden kuluessa noussut nigerialainen sai hyödyntää Masuakun huolimattoman purkupelaamisen, ja ampui komean vedon kaukaa oikealle puolelle. Olisiko West Hamin murskaava johto jälleen katoamassa?

Pian sinipaidat olivat pelissä niskan päällä, ja isäntien lisämurheeksi juhlaotteluaan pelannut kapteeni Mark Noble näytti loukanneen kätensä pahasti. 33-vuotias kuitenkin palasi kentälle hoitotoimien jälkeen, jättääkseen paikkansa Ben Johnsonille muutamaa minuuttia myöhemmin.

Iheanachon maalin syöttänyt Ricardo Pereira oli tekemässä jo toista maalia Leicesterille reilua kymppiä ennen täyttä aikaa, ja pian tämän jälkeen yrityksensä suoritti pelissä viimeinkin pikku hiljaa esiin päässyt Jamie Vardy. Fabianski kesti edelleen.

Juuri varsinaisen peliajan päätyttyä tilanne oli jo 3-2. Iheanacho sai pamauttaa iltapäivän toisensa lähietäisyydelta. Juuri ennen osumaa oltiin ilmoitettu, että peliin annettiin kuusi lisäminuuttia.

Leicester painoi loppuun saakka, mutta ei onnistunut nousemaan tasoihin saakka.

Ottelun päättyminen West Hamin hyväksi tarkoittaa, että Valioliigan kärkipää tiivistyi edelleen. Kolmantena edelleen olevan Leicesterin piste-ero kuutospaikkaa tämän ottelun jälkeen pitäneeseen Liverpooliin on vain neljä pistettä.