Chelsea eteni keskiviikkona Mestarien liigan loppuotteluun, kun se voitti Real Madridin 2-0 ja oli siten yhteismaalein vahvempi 3-1.

Reilun vartin jälkeen Timo Werner laukoi pallon Madridin verkkoon Ben Chilwellin syötöstä, mutta saksalaishyökkääjä oli paitsiossa, joten osuma hylättiin.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Chelsea siirtyi johtoon. Kai Havertz chippasi ensimmäisen yrityksen ylärimaan, mutta irtopallossa oli ensimmäisenä Werner, jonka tarvitsi vain puskea pallo puolesta metristä sisään.

Vierajoukkueen parhaat paikat tulivat avausjaksolla Karim Benzemalle, mutta Chelsea-vahti Édouard Mendy nollasi ranskalaistähden näyttävästi parikin kertaa.

Ensimmäisellä puoliajalla kummallekin joukkueelle kirjattiin viisi maalintekoyritystä.

The xG Philosophy

@xGPhilosophy
HT: Chelsea (1.41) 1-0 (0.39) Real Madrid

Toinen puolisko alkoi räväkästi, kun Havertz puski César Azpilicuetan keskityksestä ylärimaan.

Havertz sai vajaan tunnin kohdalla tuhannen taalan paikan, kun hän pääsi läpiajoon Jorginhon syötöstä. Thibaut Courtois torjui kuitenkin saksalaistaiturin yrityksen jalallaan.

Hetkeä myöhemmin Chelsea pääsi taas nokikkain Courtois’n kanssa. Tällä kertaa oli Kantén vuoro, mutta Federico Valverde ennätti viime hetkellä väliin ja liukui vedon tielle.

Ottelu sai sinettinsä 85. minuutilla. Kanté riisti pallon syvällä Madridin puoliskolla ja syötti sen Christian Pulišićille. Jenkkikiituri etsi maltilla maalin edestä Mason Mountin, joka pääsi viimeistelemään suoraan syötöstä lähietäisyydeltä.

Chelsea kohtaa loppuottelussa Manchester Cityn, joka kaatoi Paris Saint-Germainin yhteismaalein 4-1. Finaali pelataan 29. toukokuuta Turkin Istanbulissa Atatürkin olympiastadionilla.