Everton löysi Goodison Parkilta pyörremyrskykeskuksen – nousi hetkessä selkeään voittoon

© Kuva: Getty Images

Everton isännöi Burnleyä maanantai-illan valioliigaväännössä, joka alkuun vaikutti nimenomaan väännöltä. Toisen jakson pyörremyrskyhetken jälkeen päädyttiin lopulta lukemiin 3-1.

Isäntien kokoonpanossa pisti silmään kahden nimimiehen puuttuminen. James Rodriguezin kopitus ilmeisesti vain jatkuu, Dominic Calvert-Lewinin tilannetta manageri Benítez sentään kommentoi.

– Hän on murtanut varpaansa, ja sekä harjoitellut että pelannut kipujen kera. Lisäksi hän loukkasi reisilihaksensa, ja on sivussa kaksi-kolme viikkoa, ehkä pidempäänkin.

Ottelun alun lupaavin maalitilanne nähtiin vieraitten toimesta, kun 100. valioliigaotteluaan Burnleyssä pelannut Dwight McNeil lähetti upean keskityksen kohti Jordan Pickfordin maalin suuta. Chris Woodin ainoa tehtävä olisi ollut laittaa päänsä väliin, mutta 29-vuotias ei tähän kyennyt.

Ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen tilastot kertoivat Burnleyn olleen pelissä hienokseltaan niskan päällä.

McNeil ei ollut ainoa isoja tasalukuja pelissä saavuttanut Clarets-nimi; Ben Mee nappasi nimiinsä 200 valioliigaottelua ensimmäisenä Burnley-pelaajana.

Jakson edetessä myös Everton sai otetta pelistä, ja rakensi muutaman tekopaikan. Viimeistelystä puuttui yhtä paljon kuin vieraittenkin puolelta, tauolle siis maaleitta.

Toisen puoliskon alkuminuuteilla Burnley-pelaajista useampi käytti kovia otteita pysäyttääkseen isäntien peliä. Josh Brownhill nappasi ottelun ensimmäisen varoituksen 47. minuutilla.

Kuutta minuuttia myöhemmin varoitusta katseli Andros Townsend, joka näki pian joukkueensa jäävän tappiolle. Juhlaotteluaan pelannut Mee pääsi puskemaan Burnleyn johtoon Johann Berg Gudmundssonin loistokeskityksestä.

Täyttä kymmenminuuttista ei vierasjohto kestänyt. Tasan tunnin kohdalla Michael Keane nousi päätä muita korkeammalle, ja puski Andros Townsendin tarjoilusta lukemiksi 1-1.

Viisi minuuttia edelllisestä, ja Townsend muutti illan tehomerkintänsä muotoon 1+1.

Burnley sortui isäntien tasoituksen jälkeen huonoihin ratkaisuihin keskialueella, ja yhdestä tällaisesta Townsend nappasi pallon. 30-vuotias purjehti keskeltä eteenpäin, ja ampui kerrassaan loistavan vedon yläkulmaan.

Seuraavaa maalia jouduttiin odottamaan vain kaksi minuuttia edellisestä. Tällä kertaa keskeltä pääsi juoksemaan Demarai Gray, joka pääsi ohittamaan Nick Popen matalalla vedollaan oikealle.

Pitkään tahmeassa ottelussa oltiin nyt nähty neljä osumaa 13 minuutin sisään, ja isännät olivat nousseet pienestä sillasta 3-1 -johtoon.

Seuraavat kymmenen minuuttia tarjosivat muutaman Evertonin läheltä piti -tilanteen, ja paitsioina hylätyt maalit molempiin päihin.

Toffees nousi voitolla neljännelle sijalle taulukossa, tasapisteisiin edellään olevien Man Unitedin, Chelsean ja Liverpoolin kanssa. Burnleyllä on neljästä ottelustaan kasassa yksi piste, sijoitus 18.