Everton isännöi Burnleyä maanantai-illan valioliigaväännössä, joka alkuun vaikutti nimenomaan väännöltä. Toisen jakson pyörremyrskyhetken jälkeen päädyttiin lopulta lukemiin 3-1.

Isäntien kokoonpanossa pisti silmään kahden nimimiehen puuttuminen. James Rodriguezin kopitus ilmeisesti vain jatkuu, Dominic Calvert-Lewinin tilannetta manageri Benítez sentään kommentoi.

– Hän on murtanut varpaansa, ja sekä harjoitellut että pelannut kipujen kera. Lisäksi hän loukkasi reisilihaksensa, ja on sivussa kaksi-kolme viikkoa, ehkä pidempäänkin.

Everton

@Everton
Rafa Benitez has provided an update on Dominic Calvert-Lewin...

"He has broken his toe. He was training with problems and playing with pain. He had an injury the other day to his quadriceps and we have to wait two-to-three weeks, maybe more."

#EFC 🔵 #EVEBUR

Ottelun alun lupaavin maalitilanne nähtiin vieraitten toimesta, kun 100. valioliigaotteluaan Burnleyssä pelannut Dwight McNeil lähetti upean keskityksen kohti Jordan Pickfordin maalin suuta. Chris Woodin ainoa tehtävä olisi ollut laittaa päänsä väliin, mutta 29-vuotias ei tähän kyennyt.

Ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen tilastot kertoivat Burnleyn olleen pelissä hienokseltaan niskan päällä.

McNeil ei ollut ainoa isoja tasalukuja pelissä saavuttanut Clarets-nimi; Ben Mee nappasi nimiinsä 200 valioliigaottelua ensimmäisenä Burnley-pelaajana.

Burnley FC

@BurnleyOfficial
2⃣0⃣0⃣ club

The skipper makes his 200th @premierleague appearance for Burnley this evening, the first player do so for the club 👏

#EVEBUR | #UTC

Jakson edetessä myös Everton sai otetta pelistä, ja rakensi muutaman tekopaikan. Viimeistelystä puuttui yhtä paljon kuin vieraittenkin puolelta, tauolle siis maaleitta.

Toisen puoliskon alkuminuuteilla Burnley-pelaajista useampi käytti kovia otteita pysäyttääkseen isäntien peliä. Josh Brownhill nappasi ottelun ensimmäisen varoituksen 47. minuutilla.

Kuutta minuuttia myöhemmin varoitusta katseli Andros Townsend, joka näki pian joukkueensa jäävän tappiolle. Juhlaotteluaan pelannut Mee pääsi puskemaan Burnleyn johtoon Johann Berg Gudmundssonin loistokeskityksestä.

Burnley FC

55' The Clarets take the lead at Goodison Park, through the captain Ben Mee, on his 200th Premier League appearance. 0-1

🎙️- burnleyfc.com/live

Täyttä kymmenminuuttista ei vierasjohto kestänyt. Tasan tunnin kohdalla Michael Keane nousi päätä muita korkeammalle, ja puski Andros Townsendin tarjoilusta lukemiksi 1-1.

Everton

@Everton
KEANOOOOOOOOO!!!!

🔵 1-1 🔴 #EVEBUR

Viisi minuuttia edelllisestä, ja Townsend muutti illan tehomerkintänsä muotoon 1+1.

Burnley sortui isäntien tasoituksen jälkeen huonoihin ratkaisuihin keskialueella, ja yhdestä tällaisesta Townsend nappasi pallon. 30-vuotias purjehti keskeltä eteenpäin, ja ampui kerrassaan loistavan vedon yläkulmaan.

B/R Football

@brfootball
Pick that one out, Andros Townsend 🎯

Seuraavaa maalia jouduttiin odottamaan vain kaksi minuuttia edellisestä. Tällä kertaa keskeltä pääsi juoksemaan Demarai Gray, joka pääsi ohittamaan Nick Popen matalalla vedollaan oikealle.

Pitkään tahmeassa ottelussa oltiin nyt nähty neljä osumaa 13 minuutin sisään, ja isännät olivat nousseet pienestä sillasta 3-1 -johtoon.

379 - There were just 379 seconds between Everton's equaliser (1-1) scored by Michael Keane and Demarai Gray putting Everton 3-1 up. Escalated. #EVEBUR

Seuraavat kymmenen minuuttia tarjosivat muutaman Evertonin läheltä piti -tilanteen, ja paitsioina hylätyt maalit molempiin päihin.

Toffees nousi voitolla neljännelle sijalle taulukossa, tasapisteisiin edellään olevien Man Unitedin, Chelsean ja Liverpoolin kanssa. Burnleyllä on neljästä ottelustaan kasassa yksi piste, sijoitus 18.