Leedsin Elland Road kiehui sunnuntaina, pyhätön toimiessa illan ainoan valioliigaottelun näyttämönä. Loppulukemat 0-3 eivät kerro ottelusta aivan kaikkea.

Niin isäntien kuin vierasjoukkue Liverpoolin otsikoissa viihtyneet kesähankinnat, Liverpoolin Ibrahima Konaté ja Leedsin Daniel James, aloittivat pelin penkiltä.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
"On occasions he will start, on other occasions he won't" 🧠

Marcelo Bielsa explains why new signing Dan James is named on the bench today

📺 #LEELIV on Sky Sports PL now or follow: trib.al/13ujr1L

Hirvittävällä vauhdilla käynnistynyt ottelu tarjosi lupaavan oloisia nousuja heti ensi minuuteista alkaen. Rodrigo pääsi ampumaan jo avausviitosen sisällä hyvästä paikasta – suoraan päin Alissonia. Seitsemännellä minuutilla taas isäntien päässä käytiin lähellä, Trent Alexander-Arnoldin riistettyä laidallaan pallon ja päästyä ampumaan – vasemmalta ohi.

Junior Firpon, ja sadatta valioliigamaaliaan jahdanneen Mohamed Salahn taistelupari laidalla nousi esiin; kumpikin pelaajista pääsi näyttämään parempia puoliaan jo varhaisessa vaiheessa.

10 minuutin täyttyä peli siirtyi jossain määrin isäntien päätyyn. Liam Cooper nappasi päivänselvän keltaisen jouduttuaan repimään hyökkääjän kumoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Diogo Jota unohtui boksissa vapaaksi ja pääsi vetämään läheltä Illan Meslier ehti hätiin. Seuraavan lapun nappasi Fabinho, myöhästyneestä taklauksestaan keskikentällä.

Liverpool siirtyi johtoon 20. minuutilla, Salahn sadannella valioliigaosumalla afrikkalaisvoimin. Egyptiläinen pääsi napauttamaan pallon verkkoon melko läheltä, rakenneltuaan tilannetta vahvasti ensin itse, Joel Matipin avustuksella. Varsinainen syöttömerkintä maaliin meni kuitenkin Alexander-Arnoldille.

WhoScored.com

@WhoScored
💯 Mohamed Salah scores Premier League goal number 1⃣0⃣0⃣ of his career to put Liverpool ahead at Leeds

William Hill

@WilliamHill
Trent Alexander-Arnold has now provided as many Premier League assists as Gary Neville (35).

Trent has played 267 fewer games. 🤯

Thiago uskoi vieneensä vieraat jo kahden maalin johtoon 24. minuutin vaiheilla; keskityksen antanut Salah oli tilanteessa kuitenkin paitsiossa. Minuutti tästä, Sadio Mané missasi täysin avoimen maalipaikan, ampuen tyhjänä ammottaneen veräjän suulta metrikaupalla yli. Tasaisen alkuottelun jälkeen Liverpool oli kuitenkin yhtäkkiä täysin pelin komennossa, ja maalieron säilyminen yhdessä alkoi tuntua uskomattomalta.

Puolen tunnin kohdalla molemmat Leeds-topparit olivat varoitettujen kirjoissa, kun Marcos Llorente katseli keltaista pysäytettyään Jotan selkeästi väärin ottein. Valkoisten ilta synkkeni heti perään lisää, kun juuri varoitettu espanjalainen joutui jättämään kentän loukkaantuneena.

Kotiyleisö otti melko ymmärrettävästi erotuomari Craig Pawsonin hampaisiinsa avauspuolikkaan lopulla. Oikeudenjakajalta jäi ensin näkemättä Harvey Elliottin päivänselvä, hyökkäyksen käynnistänyt käsivirhe keskialueella. Heti tämän jälkeen Pawson tuntui menneen Jotan huutoon, tuomiten Liverpoolille vaparin hyvältä etäisyydeltä, hyvän tovin portugalilaiseen kohdistuneen taklauksen jälkeen.

Huolimatta vahvasti punasävyisestä ensimmäisestä jaksosta, oltiin tauolle lähellä mennä 1-1 -tasalukemissa. Luke Ayling pääsi yrittämään läheltä, pallo etukulman yli.

Harvey Elliott kannettiin kentältä – ulosajo viimeinen niitti

50. minuutilla Fabinho iski kulmapotkun jälkitilanteesta lukemiksi 0-2. Tilannetta edelsi hyökkäys, jossa sekä Manélle että Salahlle tarjottiin maalitekotilaisuutta. Hyökkääjät käyttivät mahdollisuutensa lähinnä rankkarin vaatimiseen. Myös lopulta syntynyttä osumaa tarkisteltiin VAR:n avulla, mutta se jäi voimaan.

Vaikka toinen maali vaikutti jo ratkaisseen pelin, ei se sähköä areenalta sammuttanut, niin katsomossa kuin kentän puolella pidettiin siitä huoli.

Leedsin toisen jakson alussa kentälle tullut vaihtomies Tyler Roberts sai hyvän paikan kavennukseen 56. minuutilla, mutta suuntasi vetonsa keskeltä pieleen – oikealta ohi.

Elliott loukkaantui todella pahan näköisesti ennen tunnin täyttymistä. Pascal Strujik taklasi pallon nuorelta Liverpool-pelurilta. Lähinnä olleen Salahn eleistä päätellen 18-vuotiaalle kävi varsin pahasti. Pawson ei ensin ollut viheltämässä tilanteesta rikettä lainkaan, mutta nosti korvanappiin saamiensa tietojen mukaan tapahtuneesta myös silmin nähden järkyttyneelle hollantilaiselle suoran punaisen kortin.

B/R Football

@brfootball
Harvey Elliott has been subbed off for Liverpool with an injury that appears serious.

Get well soon 🙏

Manchester Unitedista Leedsiin kesällä noin 30 miljoonalla eurolla hankittu James pääsi kentällä epäonnekseen vasta joukkueen pelatessa alivoimalla, 68.minuutilla. Walesilainen toi luonnollisesti jonkin verran uutta virtaa hyökkäysyrityksiin – idea niistä puuttui edelleen.

Illan turhautunein pelaaja oli varmasti voitosta huolimatta Mané. Senegalilaiselle siunaantui koko ottelun ajan loistavia maalintekopaikkoja, mutta pallo ei kerta kaikkiaan tuntunut löytävän hänen jalastaan verkkoon. Toinen paikkoja käyttämättä jättänyt hyökkääjä, isäntien Patrick Bamford oli lähellä roikottaa pallon keskialueelta ohi kauas ulos tulleen Alissonin 83. minuutilla – brasilialainen ehti kuin ehtikin napauttamaan välineen yli maalin.

Kahdeksan minuutin lisäajan alkajaisiksi nähtiin hurja määrä huonoa syöttöpeliä ja sijoittumista molemmin puolin. Peli puuroutui minuuteiksi keskialueelle joukkueitten tarjoiltua palloa auliisti toisilleen.

Manén kirous raukesi 92. minuutilla, kun tämä sai kääntyä boksissa ja ampua takakulmaan loppunumerot 0-3.

10 - Sadio Mane scored his first goal with his 10th shot in this match against Leeds, the most shots he's ever had in a single Premier League game. Persistent. #LEELIV