Englannille jättimäinen pettymys kotiyleisön edessä – MM-kisapaikka silti hyvin lähellä

Englanti koki tiistai-iltana jättimäisen pettymyksen kotiyleisönsä edessä, kun se jämähti 1-1-tasapeliin Unkaria vastaan pelatussa MM-karsintaottelussa.

Ottelun avausmaali nähtiin 24. peliminuutilla. Luke Shaw joutui rikkomaan omalla rangaistusalueella ja Unkarille tuomittiin rangaistuspotku. Roland Sallai laukoi pallon ohi Jordan Pickfordin ja siirsi Unkarin yllätysjohtoon. 0-1.

Englanti sisuuntui takaiskumaalista ja loi jatkuvalla syötöllä vaarallisia tilanteita. Jatkuva myllytys tuotti myös tulosta jakson lopulla.

Peliä oli takana 37 minuuttia, kun Phil Fodenin antama vapaapotku kimposi Declan Ricen selän kautta John Stonesille, joka tuikkasi lähietäisyydeltä tasoitusmaalin. 1-1.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Englanti ei saanut kunnolla konettaan käyntiin enää toisen jakson aikana. Se hallitsi toki peliä, mutta vaaralliset maalipaikat olivat vähissä.

Parhaimmat paikat siunaantuivat avausmaalin tehneelle Stonesille sekä Harry Kanelle, mutta kumpikaan ei onnistunut käyttämään maalipaikkaansa hyödykseen.

1-1-tasapeli oli Englannille kotiyleisön edessä iso pettymys, mutta se on silti hyvin lähellä MM-kisapaikkaa. Gareth Southgaten luotsaamalle miehistölle riittää neljä pistettä kahdesta viimeisestä karsintaottelusta, joissa se kohtaa Albanian sekä pisteautomaatti San Marinon.