Jalkapallontäyteisen tiistai-illan kärkeen pelattiin Club Brüggen ja Manchester Cityn välinen, Mestarien liigan A-lohkon ottelu.

Ehkei voida puhua läpijuoksusta, mutta kyllähän vieraat tämän pelin hyvin selkeästi veivät – loppulukemat 1-5.

Pep Guardiolan ryhmässä merkittävimmät puutteet olivat loukkaantunut Ferran Torres ja henkilökohtaisten syiden vuoksi sivussa ollut John Stones. Melkoisen kovan nimilistan katalonialainen kentällä kuitenkin pääsi juoksuttamaan. Brasilian komennuksilta palanneista maalivahti Ederson aloitti veräjällä, hyökkääjä Gabriel Jesus puolestaan penkiltä.

13. minuutilla City oli iskenyt pallon jo kahdesti belgialaisten maaliin – kumpaakaan osumaa ei kuitenkaan hyväksytty. Ensimmäisessä tilanteessa Jack Grealish käytti käsiään alinta puolustajaa haastaessaan, toiseta maalia edelsi paitsio.

Valkoisissa pelannut valioliigamestari hallitsi jopa tutun oloisesti kenttätapahtumia alussa täysin. Näin on kuitenkin tapahtunut myös valtaosassa kauden valioliigaotteluita, eikä City niistä kaikkia tunnetusti ole voittamaan onnistunut.

27. minuutilla ensimmäistä seuraottelua kotimaassaan lähes vuosikymmeneen pelannut Kevin De Bruyne pääsi ampumaan huippupaikasta keskeltä – suoraan Liverpoolistakin tutun Simon Mignolétn syliin. Tilanne liputettiin lopulta myös paitsioksi.

Puolen tunnin kohdalla nolla sitten puhkesi, Phil Fodenin hämmentävän hienon, pitkän syötön jälkeen. João Cancelo juoksi palloon, piti puolustajat poissa kimpustaan ja teki maalin Mignolétn jalkojen välistä. Palkinnoksi portugalilainen sai kulmakatsomon kannattajilta reippaasti tavaraa niskaansa.

Teksti jatkuu upotusten jälkeen

2 - João Cancelo has scored in two of his last three UEFA Champions League matches, netting as many goals as he managed in his first 30 appearances in the competition. Marauding.

Kabonyiii

@Don_wamburu
Club Brugge fans throwing beer cans at man city players. Not cool #CLUMCI

Vain hetkeä maalin jälkeen Aymeric Laporte repi Brügge-hyökkääjän alhalla nurmen pintaan varoituksen arvoisesti. Vapaapotkusta ei vaaratilannetta. Maali oli joka tapauksessa avannut peliä; nyt hyökkäyksiä nähtiin molemmissa päädyissä tasaisesti.

42. minuutilla kotijoukkueen pakeilla kävi jo huono tuurikin, mutta rikkeestä ei jäänyt epäselvyyttä; Riyad Mahrez kaatui boksissa ja asteli pilkulle. Pallo vasempaan alakulmaan, 0-2.

Tuplat ja lisää – Cole Palmerilta huikea sisääntulo

53. minuutilla tilanne oli jo 0-3. City oli useampaan kerraan hakenut varsinaista Joga Bonito -osumaa milloin kantapääsyötöillä, milloin muilla keinoin. Kaunista oli työskentely nytkin, pallon käydessä Mahrezin ja De Bruynen kautta ennen päätymistään boksiin nouseelle puolustaja Kyle Walkerille. Tämän veto upposi vasemman tolpan juureen.

53. Superb stuff! 🤩

@DeBruyneKev finds @kylewalker2 with a lovely pass for him to then fire into the bottom corner!

Kummatkin joukkueet tekivät kolmannen maalin jälkeen nipun vaihtoja. Cityltä kentällä tulivat Nathan Aké, varoitetun Laporten tilalle, sekä Ilkay Gündogan korvaamaan Bernardo Silvan.

64. peliminuutillla Fodenin paikan otti Raheem Sterling, ja De Bruyne teki belgialaisyleisön aplodien saattelemana tilaa 19-vuotiaalle Cole Palmerille.

Palmer kiitti luottamuksesta, ja ampui vain muutaman hetken kentällä oltuaan upean maalin. Samassa vaihdossa kentälle tullut Sterling siirsi pallon tarkalleen boksin rajalle, josta nuorukainen pääsi ampumaan kauniin kierteen vasemman tolpan juureen.

@ManCity

@ManCity
YESSSSSSSS!!! COLE PALMER!

⚫️ 0-4 ⚪️ #ManCity
67. What an incredible week for Cole! 🤩

The youngster curls the ball into the far corner to net his first #UCL goal 🙌

Palmerilta uran ensimmäinen Mestarien liigan maali otti kahden minuutin esiintymisen kilpailussa. Vertailun vuoksi, edellisen City-osuman tekijä Walker esiintyi kilpailussa nyt 39. kertaa.

Viimeisen kymmenminuuttisen ollessa pian alkamassa, joutui myös Ederson tekemään kunnon torjunnan, kun Belgian suuri toivo Charles de Ketelaere pääsi puskemaan läheltä.

81. minuutilla kotiyleisö sai pientä aihetta juhlaan, kavennusmaalin myötä. Cityn puolustus jäi katselemaan, kun pallo pelattiin keskelle boksia Hans Vanakenille, joka painoi sen alakulmaan, 1-4.

Riemu jäi melko lyhyeksi, kun Mahrez sai onnistui kuin ihmeen kautta välttämään paitsion ja karattua metrikaupalla Brügge-puolustukselta – Mignolét sai kaivaa verkkoa jo viidennen kerran.

Kuten tallaisessa tilanteessa arvata saattaa, meni homma näissä numeroissa aikamoiseksi syöksyilyksi. Avoimia maalipaikkoja syntyi molempiin päätyihin, mutta onnistumiset jäivät näkemättä.