Kello 16 Suomen aikaa oli määrä alkaa neljä valioliigaottelua. Burnleyssä lunta oli kuitenkin tullut siinä määrin, että Tottenham sai lähteä kotimatkalle ilman pelaamista – ottelu siirrettiin.

Manchester City – West Ham

Keli vaikutti melkoisesti tapahtumiin myös Etihadilla.

Michail Antonio tarjoili Saïd Benrahmalle loistopaikan avausmaalin tekoon kuudennella peliminuutilla. Algerialainen kuitenkin yritti vielä ottaa pallon haltuun aivan maalinsuulta, suoran yrityksen sijasta.

Pian edellisen jälkeen 200. kertaa City-paidassa pelanneen Kyle Walkerin veto viuhui vain vähän ohi vasemman tolpan.

10. peliminuutin jälkeen lumisade Manchesterissa sakeni rajusti, eikä edes näkyvyys ollut enää kovin kehuttava.

Vartin kohdalla Aymeric Laporte nousi omiin korkeuksiinsa kulmapotkutilanteessa – pusku tolppaan. Välittömästi pelin käynnistyttyä Riyad Mahrez iski palln ohi Lukasz Fabianskin; paitsioasemasta tosin.

Lumisade sakeni edelleen, ja oli jopa TV-kuvasta vaikea erottaa, kuka isännät vei johtoon. Oikeaksi vastaukseksi paljastui uusintojen perusteella Ilkay Gündogan, Mahrezin oivasta tarjoilusta aivan maaliviivalle.

Kenttähenkilökunnan ahkera kolaaminen tauolla ei mennyt hukkaan; toisella jaksolla lunta satoi avauspuolikkaaseen verrattuna todella vähän. Vaikka City hallitsi kenttätapahtumia mielin määrin, ei lisämaaleja tuntunut syntyvän – peli oli edelleen elossa.

Konkariosaston Fernandinho otti kentällä Raheem Sterlingin paikan 87. minuutilla – ja iski ratkaisun kolmessa minuutissa. Garbiel Jesusin syötöstä vasempaan kulmaan 2-0.

Nollaa ei City onnistunut pitämään. Manuel Lanzin upotti ottelun viimeisestä tilanteesta häkellyttävän hienon pommi vasempaan yläkulmaan.

Brentford-Everton

Vieraat menivät 25. minuutilla Goodison Parkilla johtoon, kun Andros Townsendin holtiton potku johti pallon viemiseen pilkulle. Ivan Toneyn kauden viides valioliigamaali syntyi vedolla vasempaan kulmaan.

Rankkariin johtaneessa tilanteessa Beesin Frank Onyeka oli onnekas selvittyään suuremmitta vammoitta; Townsendin nappulat viuhuivat todella vaarallisen oloisesti.

Toneyn osuma jäi ottelun ainoaksi.

Leicester-Watford

James Maddison iski ottelun avausmaalin 16. minuutilla, kun Watfordin alakerrassa sattui melkoinen kommunikaatiokatkos. Claudio Ranierin paluu King Powerille ei edennyt aivan suunnitelmien mukaan, vaikka peli tilastollisesti oli yhä melkoisen tasainen.

Puolen tunnin kohdalla vieraille tuomittiin rangaistuspotku, josta Josh King tasoitti pelin. Kasper Schmeichel aavisti oikein, muttei pysynyt pysäyttämään pallon matkaa verkkoon.

Jamie Vardy nousi yksin kakkospaikalle Valioliigan maalipörssissä, pääsytään nostamaan kauden kahdeksantensa läheltä 34. minuutilla, Maddisonin toimiessa tällä kertaa syöttäjänä.

Vardy lähestyi 10 maalin rajapyykkiä edelleen; 42. minuutilla lukemiksi jo 3-1. Maddisonin tehopuhde jatkui myös – syöttö tähänkin osumaan, tällä kertaa kulmapotkusta. Pusku ohi Daniel Bachmannin osoitti hurjaa taitoa.

Mikäli oheinen upotus ei aukea, voit katsoa sen sisällön täältä.